Dobra vijest iz LAG-a Lika

Objavljeno: 20/10/2016

GOSPIĆ- LAG Lika na svojoj internetskoj stranici prenio je dobru vijest. Naime, kroz podmjeru 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ korisniku OPG ASIĆ ANA odobrena je potpora u iznosu 113.830 kuna,  te isplaćena prva rata u iznosu od nešto manje od 57,000 kuna.

Radi se o malom obiteljskom  poljoprivrednom gospodarstvu  u selu  Podoštra. Gospodarstvo se bavi uzgojem ovaca za proizvodnju mesa za vlastite potrebe na gospodarstvu te uzgojem ratarskih usjeva za prehranu ovaca. Članovi poljoprivrednog gospodarstva su mlada obitelj kojoj je cilj kroz ovu podmjeru izvršiti   modernizaciju i unapređenje procesa rada i poslovanja te povećanje proizvodnog kapaciteta iskazanog kroz povećanje ukupnog standardnog ekonomskog  rezultata.

Gospodarstvo posjeduje poljoprivrednu mehanizaciju koja u potpunosti ne zadovoljava potrebe suvremene poljoprivredne proizvodnje te su se odlučili za ulaganje u kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme kojom će unaprijediti proces rada na gospodarstvu te im je ona osnova za daljnje povećanje broja životinja na gospodarstvu.

Postupak od prijave do odluke trajao je dosta dugo, no sam postupak prikupljanja potrebne dokumentacije i prijave na natječaj relativno je jednostavan. Iznimno su zadovoljni odobrenim sredstvima jer im je to, kako navode, snažan zamah u razvoju njihovog gospodarstva.

LAG Lika/Milan Tomašević

FOTO LAG Lika

Možda Vas zanima