Grad Gospić potpisao suradnju na projektu u sklopu kojeg će se organizirati Međunarodni kamp za mlade s tehničkom i poduzetničkom idejom.

Objavljeno: 11/11/2020

GOSPIĆ- U Tehničkom muzeju Nikola Tesla  potpisan je sporazum kojim započinje međunarodni obrazovni projekt na ostavštini Nikole Tesle. Inicijatori ovog projekta su  Grad Gospić i Udruga Poduzetni, a potpisivanje sporazuma prvi je korak prema organizaciji ljetnog  Međunarodnog kampa za mlade s tehničkom i poduzetničkom idejom za kolovoz 2021. godine pod nazivom „Tesla i mi – TIM“/“Tesla and Us – TAU“.  Međunarodni kamp namijenjen je prvenstveno djeci, učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima koji žele unaprijediti svoja znanja i vještine iz STEAM područja i poduzetništva. U projekt su se već uključili i obrazovni partneri: Tehničko veleučilište u Zagrebu, Europska poslovna škola Zagreb, Institut za obrazovanje za poduzetništvo, 1. tehnička škola Nikola Tesla i Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski. Prvi korak u pokretanju projekta je potpisivanje samog sporazuma s obrazovnim partnerima te okupljanje pokrovitelja projekta koji je zaključen danas upravo simbolično u Tehničkom muzeju Nikola Tesla.

Pod sloganom „Tesline inovacije – svjetske inspiracije” obrazovni partneri su potpisali sporazum koji započinje odgojna, obrazovna, stručna, tehnička i znanstveno-istraživačka suradnja na realizaciji projekta.  Ovo je projekt edukativnog karaktera kojim će se na znanstvenoj razini dati vjetar u leđa mladima da razvijaju poduzetničko – tehnički duh i potencijale. Grad Gospić logičan je partner na ovom projektu jer je namjera grada da međunarodnu bazu mladih s tehničkom i poduzetničkom idejom pozicionira u Gospiću budući da se najveći svjetski znanstvenik i inovator rodio u Smiljanu, a prve godine svog obrazovanja proveo upravo u Gospiću.

Grad Gospić

Možda Vas zanima