Jačanje kapaciteta Ličko-senjske županije

Objavljeno: 26/09/2016

GOSPIĆ- U utorak 27.rujna od 11 sati u Kulturno-informativnom centru u Gospiću održati će se konferencija u sklopu projekta „Jačanje kapaciteta Ličko-senjske županije“ sufinanciranog iz sredstava Europske unije u okviru Poziva na iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Ovim se projektom želi doprinijeti jačanju općih kapaciteta potencijalnih prijavitelja i korisnika na području Ličko-senjske županije potrebnih za uspješnu pripremu i provedbu projekata iz ESI fondova i kapaciteta potrebnih za pružanje direktne podrške za pripremu konkretnih projekata za financiranje iz ESI fondova te boljoj informiranosti šire javnosti na području LSŽ o mogućnostima i provedbi ESI fondova. Svrha projekta je pridonijeti povećanju korištenja dostupnih sredstava ESI fondova na području LSŽ jačanjem općih kapaciteta djelatnika regionalnog koordinatora za pružanje podrške za pripremu ESI projekata i jačanjem kapaciteta potencijalnih korisnika te informiranjem šire javnosti o ESI fondovima.

Tijekom konferencije u sklopu projekta „Jačanje kapaciteta Ličko-senjske županije“  bit će predstavljeni elementi projekta u sklopu kojih će se najaviti nadolazeće informativno – edukativna aktivnosti za 2016./2017. godinu. Te će se predstaviti koordinatori za aktivnost projekta: savjetodavna podrška za pripremu i provedbu projekta s obzirom da je projektom predviđeno da će isti pružati savjetodavne usluga za dvadeset potencijalnih prijavitelja i korisnika s područja ličko-senjske županije pri pripremi i provedbi Europskih strukturnih i investicijskih projekata.

 

Milan Tomašević/LIRA

Možda Vas zanima