Konačno i Lika označava i cijeni svoje brendove!!!

Objavljeno: 26/06/2017

U srijedu, 28.lipnja u Gospiću će biti dodijeljeni certifikati znaka regionalnog sustava kvalitete Lika Quality lokalnim proizvođačima. Idejni začetnik, provoditelj i nositelj projekta je LAG Lika.Na javni poziv javilo se 13 lokalnih proizvođača s 39 proizvoda

GOSPIĆ- Lika Quality regionalni je  Znak  kvalitete  hrane,  suvenira i usluga na području destinacije koja obuhvaća šire područje Like te podvelebitsko primorje. Regionalni sustav vođen je filozofijom održivog razvoja,  znak je zaštićen kao jamstveni žig u Državnom zavodu za zaštitu intelektualnog vlasništva RH, a nositelj je Lokalna akcijska grupa Lika (LAG LIKA), koja je idejni začetnik i provoditelj projekta. Svrha  Znaka Lika  Quality  je  brendiranje  lokalno  proizvedene  hrane  i  suvenira  te  stvaranje prepoznatljive gastro – destinacije.

Namirnice koje koriste ovaj Znak imaju visoku kvalitetu i sljedivost u proizvodnji a zajamčeno  su proizvedene na području destinacije. Dodatno, Znak će se dodjeljivati ugostiteljskim objektima koji u svojoj ponudi koriste namirnice s oznakom Lika Quality.

Uz stvaranje prepoznatljive gastro-destinacije, projekt Lika Quality ima dugoročni cilj stavljanje u prvi plan kvalitetnih proizvoda koji su proizvedeni na lokalnim farmama i domaćinstvima, što  će imati brojne neizravne učinke a zasigurno će se pozitivno odraziti na postojeću negativnu demografsku sliku ovog područja.

Regionalni sustav kvalitete Lika Quality razvijen je u skladu s LAG-ovim projektom Gastro-Lika te je dio petogodišnjeg projekta integralnog gospodarskog razvoja INTEGRA LIKA 2020 kojeg LAG LIKA, zajedno s 25 partnera, provodi od  rujna 2015. godine. Radi se o  jedinstvenom projektu u Republici Hrvatskoj kojem je cilj brendiranje destinacije, a  sadrži važnu komponentu integralnog gospodarskog razvoja koji uključuje razvoj poljoprivrede u širem smislu, edukaciju, proizvodnju i brendiranje hrane, razvoj turizma i brendiranje destinacije, sve u skladu s filozofijom  održivog razvoja.

Javni poziv za dodjelu regionalnog znaka kvalitete Lika Quality raspisan je u svibnju ove godine a dodjela Znaka održat će se 28. lipnja 2017. godine u 10:00 sati u dvorani Kulturno informativnog centra u Gospiću.

Na Javni poziv prijavljeno je 13 lokalnih proizvođača, koji su za korištenje znaka Lika Quality kandidirali ukupno 39 proizvoda.

Možda Vas zanima