Ljeto je pred nama a s njime stižu i Perušićki sunčani dani!!!

Objavljeno: 17/05/2024

PERUŠIĆ- Pripremili smo bogat program ljetnih manifestacija te smo time osigurali da Perušić i ovo ljeto bude neizostavna točka  posjeta. Već početkom lipnja kreće bogat program u kojem ima ponešto za svačiji ukus, od Kosinja do Perušića, od Kosinjskog Bakovca do Kvarata, od predstavljanja knjiga do sportskih natjecanja.

Zeleni sajam i 21. Veslačka regata održat će se 22. lipnja. Uz dinamično i uvijek zabavno natjecanje u veslanju, moći ćete kupiti proizvode lokalnih izlagača, okušati se u pripremi kotlića, naučiti kako se izrađuju glineni predmeti, kako živjeti i razvijati se u skladu s održivim razvojem, uživati u zvuku tambure Ličkih bećara i još mnogo toga. Slijedi prvi Festival oživljene povijesti!! Stari grad Perušić oživjet će pojavom Frankopana i Osmanlija, plesat ćemo uz zvukove srednjovjekovne glazbe, učiti tehnike mačevanja a iznenađenjima i potpunom doživljaju srednjeg vijeka neće biti kraja! Sve popularniji festival retro glazbe Summer Vibe, 20. srpnja će nas glazbom odvesti u prošlost. I ove godine moći ćemo na dekicama uživati u ljepoti prirode Pećinskog parka Grabovača, promatrati zvjezdano nebo slušajući najpopularnije retro glazbene hitove.

Popularna pjevačica Ivana Kovač, koncertom u centru 17. kolovoza, rasplesat će Perušić a nakon nje će nastupiti i Slavonia band. Isti dan u jutarnjim satima, povodom blagdana sv. Roka,  organizirat će se nogometni turnir na stadionu Milan Jurišić – Skočko u Perušiću. Rujan će obilježiti nešto klasičnija glazba. Koncertom Ivane Rukavine (alt)  i Tvrtka Sarića (gitara), 14. rujna u crkvi Uzvišenja sv. Križa, veličanstveno ćemo proslaviti Dan župe i Dan Općine Perušić. Samo dan kasnije slijedi koncert Zagrebačkog tamburaškog kvarteta  u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Gornjem Kosinju, u sklopu Like Lika festivala.

Posjetite nas i uživajte u nadolazećim ljetnim danima!

IZVOR: TZ Perušić

Možda Vas zanima