Ministarstvo državne imovine vratilo Općini Brinje nekretninu u vrijednosti od 22 milijuna kuna

Objavljeno: 06/02/2019

BRINJE- Danas je u Vatrogasnom domu u Brinju upriličeno potpisivanje Ugovora o darovanju nekretnine u k.o. Križpolje (Poduzetnička zona Brinje – Križpolje) između Općine Brinje i Ministarstva državne imovine koji su potpisali ministar državne imovine Goran Marić i načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić.

Po potpisivanju ugovora nazočnima se obratio Načelnik Općine Brinje g. Zlatko Fumić koji je rekao da ga veseli da je Brinju vraćena imovina u vrijednosti 22 milijuna kuna koja je Brinju svojevremeno nepravedno oduzeta.

Saborski zastupnik g. Marijan Kustić izrazio je zadovoljstvo ovim darovanjem naglasivši da je ovo još jedan dokaz da se ulaže u manje sredine u Lici što je posebno značajno  jer će ovim darovanjem u cilju gospodarskog razvoja Like biti zaposleni stanovnici Like a posebno mladi.

Ministar državne imovine g. Goran Marić naglasio je da Lika ima svog izaslanika u Zagrebu i da ne postoji mjesto u Lici koje je zapostavljeno. Naglasio da se financijska snaga države vidi kroz primjenu zakona koje je donijela ova Vlada kojim nema više otimanja imovine već se ista namjenski usmjerava prema jedinicama lokalne samouprave.

Uz mnogobrojne uzvanike, lokalne dužnosnike iz cijele Ličko-senjske županije, direktore javnih poduzeća i stanovnike Općine Brinje na današnjem događaju su prisustvovali Krunoslav Katičić, državni tajnik u Ministarstvu državne imovine i Mario Kapulica, savjetnik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i mnogobrojni drugi gosti.

Možda Vas zanima