Miss Hrvatske Tea Mlinarić i Jesen u Lici, dva dokaza ljepota Ličko-senjske županije!!!

Objavljeno: 28/09/2017

Devetnaestu po redu izložbu Jesen u Lici danas je najavio župan Darko Milinović. Izložba će vrata otvoriti sutra u 11 sati i tijekom tri dana na njoj će se predstaviti izlagači iz cijele naše županije, svih hrvatskih županija i iz  4  zemlje iz okruženja. Na konferenciji za novinare u županiji bila je i prije dva dana okrunjena miss Hrvatske Tea Mlinarić iz Senja. Uz Milinovića na pressici su bila i dva operativca, pročelnica Odjela za gospodarstvo Ana Rukavina-Stilinović i Andrija Brkljačić iz LIRA-e. Zanimljivo, nakon dugo,dugo godina na ovakvoj pressici Jesen u Lici nije predstavio do sada glavni operativac Drago Vlainić, još uvijek  ravnatelj LIRA-e i jedna od ključnih osoba za održavanje Jeseni u Lici, skoro od njenoga osnutka. Nadamo se da ta promjena praktički u zadnji čas neće utjecati na kvalitetu Jeseni u Lici koja je postala jedna od najjačih ovakvih izložbi u Hrvatskoj, pa čak i šire.

GOSPIĆ- Novu miss Hrvatske, Teu Mlinarić iz Senja danas je u Gospiću primio Ličko-senjski župan Darko Milinović. Tea je ovu laskavu titulu osvojila prije nekoliko dana na izboru u Zadru. Sada će ova Senjkinja, učenica 4.razreda srednje škole dizajna interijera  u Rijeci,  na izboru za svjetsku missicu Hrvatsku  predstavljati u studenome u Kini. Tijekom prijema, odnosno konferencije za novinare pri čemu je na istoj pressici predstavljena i Jesen u Lici i nova miss Hrvatske,  župan Darko Milinović Tei je poželio puno uspjeha. “Nisam vidio toliko skromnosti, pameti i ljepote u jednoj osobi”- kaže on. Nakon što je od Milinovića primila buket cvijeća rekla je da ne može obećati da će pobijediti na izboru za miss svijeta,ali može obećati da će svoj grad Senj i Ličko-senjsku županiju promovirati najbolje što može.

A što se tiče Jeseni u Lici župan Milinović istakao je da je bilo i medijskih špekulacija (ne znamo točno na što je mislio) prema kojima je upitno hoće li se ova manifestacija održati i kako će to proći. “. Mogu konstatirati da je ovo najposjećenija izložba Jesen u Lici u povijesti. Da sada ne nabrajam, najveći broj Kulturno-umjetničkih društava i najveći broj izlagača u povijesti. Ovo je 19.-a po redu izložba Jesen u Lici i dogodine ćemo slaviti jubilej uz nadam se miss svijeta“- rekao je župan Darko Milinović najavljujući  ovu manifestaciju koja će svoja vrata otvoriti sutra u 11 sati. Ovogodišnja Jesen u Lici održava se pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog Sabora, otvoriti će je predsjednik Sabora Gordan Jandroković. “Naravno imati ćemo i ocjenjivanje nekih da tako kažem od proizvoda s područja Ličko-senjske županije, meda,  sira i voćne rakije. Biti će niz kulturno-zabavnih manifestacija“- kaže Milinović i ističe da je i ove godine Jesen u Lici izložba međunarodnog karaktera uz nazočnost izlagača iz Slovenije, Bosne i Hercegovine ,  Srbije i Makedonije. Biti će tu izlagači iz svih hrvatskih županija. Milinović ističe da je izložbe zanimljiva i sponzorima, sponzoriraju je i tri ministarstva, te medijima. Ponovimo, Jesen u Lici službeno će biti otvorena sutra u 11 sati i na glavnom gradskom Trgu Stjepana Radića potrajati će do nedjelje.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima