Ne propustite ovoga vikenda Jesen u Lici!

Objavljeno: 04/10/2019

GOSPIĆ- Od danas do nedjelje na glavnom gradskom trgu u Gospiću, Trgu Stjepana Radića održava se 21.po redu izložbeno prodajna manifestacija tradicijskih i ostalih proizvoda, Jesen u Lici. Na izložbi  će se predstaviti   više od 200  izlagača iz gotovo svih hrvatskih županija,  Bosne i Hercegovine, Slovenije i  Makedonije.

Izložba iz godine u godinu privlači sve veći broj uzvanika i izlagača koji kroz izložbu prikazuju autohtone poljoprivredne, prehrambene, uporabne i ukrasne predmete karakteristične za krajeve iz kojih dolaze.

Izlagači su obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti, mala trgovačka društva, udruge, zadruge, javne ustanove koje skrbe o zaštićenim područjima, škole. Osim izložbeno-prodajnog dijela održava se i kulturni program uz nastup brojnih kulturno umjetničkih društava.  U sklopu manifestacije održava se i izložba autohtonog ličkog goveda – ličke buše te izložba ličke ovce pramenke kao i ocjenjivanje najboljih proizvođača meda, sira i rakije proizvedenih na području Ličko-senjske županije. Ova godina nudi i novost, subotnju povorku konjskih zaprega. Stoga dođite i pogledajte, osluhnite i kušajte Jesen u Lici.

 

Lika-express

Možda Vas zanima