Nezavisna lista mladih, inicijator značajnog smanjenja komunalnog doprinosa u Gospiću za mlade stanovnike

Objavljeno: 22/06/2019

GOSPIĆ- Prije desetak dana održana je sjednica Vijeća grada Gospića na kojoj su brzopotezno, bez rasprave, kao što je već postalo praksa na nekoliko sjednica Vijeća, prihvaćene sve točke. Jedna od tako prihvaćenih točaka je i Odluka o komunalnim doprinosima za obiteljske kuće i stambene građevine kojom svi mlađi od 40 godina plaćaju 1 kunu po kubnom metru, za razliku od ranije kada je za prvu zonu ta cijena iznosila čak 50 kuna. To je korak k poboljšavanju demografske slike grada, a prijedlog je stigao od Nezavisne liste mladih. Nezadovoljni  s tim što ta vijest nije pobudila pažnju medija mladi su poslali priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Poštovane Gospićanke i Gospićani,

želimo Vam se obratiti na ovaj način iz razloga što smo i više nego razočarani kako je ispod svih radara prošla zadnja sjednica Gradskog vijeća. Naime, na toj sjednici donesena je izmjena Odluke o komunalnim doprinosima za obiteljske kuće i stambene građevine u kojoj svi do 40 godina starosti plaćaju 1 kn /m3 na području grada Gospića po svim zonama. Usporedbe radi, prošla Odluka iznosila je 50 kn /m3 u 1.zoni. 

Ovo je definitivno nešto vrijedno spomena iz razloga što se pokušava poboljšati naša demografska slika, nije mnogo ali je početak. Nadamo se da će koliko-toliko olakšati mladima i da će na temelju ovoga porasti broj izgrađenih kuća na godišnjoj razini koja je do sada bila poprilično mala.
Iskreno nam je žao što niti jedan lokalni medij nije objavio ovu priču, ne zbog toga što smo mi bili incijatori ove promjene, ne zbog toga što je trenutno takva politička slika kod nas da se ne zna tko je sa kim i što se radi, već zbog toga što je ovo veliki potez i veliki pokazatelj da se promjene mogu dogoditi ako si stvarno uporan i ako njima težiš. Žao nam je što nažalost, više volimo međusobnu svađu i međusobna podmetanja nego rad za korist svih. To je dragi naši, najtužnija slika.

Još jednom ,ne želimo hvalu, od nje ne živimo, ali mi ćemo se zahvaliti, već po tko zna koji put, svim vijećnicima koji sjede u Gradskoj vijećnici na jednoglasnoj odluci, bili oni Hsp-ovi, Hdz-ovi, Nezavisni Darka Milinovića, Sdp-a ili nekog drugog,to nas ne zanima. Hvala Gradu Gospiću na čelu sa gradonačelnikom Karlom Starčevićem i njegovim zamjenicima što su zajedno u dogovoru sa nama dali ovaj prijedlog na usvajanje i najveća hvala Nikoli Šimuniću i Barbari Tomljenović koji su dali najveći doprinos i trud u vezi ove izmjene za boljitak svih građana Gospića. Mi možemo surađivati sa svima i pohvaliti svakoga tko napravi nešto za dobrobit grada, to ne znači nikakvu koaliciju već samo ostvarivanje zajedničkih ciljeva za koje smatramo da su dobri i od pomoći našoj zajednici. To bi nam svima trebao biti smjer.

U nadi da će ovakvih odluka biti sve više….

Vaša Nezavisna lista mladih Gospić

FOTO: Nezavisna lista mladih

Možda Vas zanima