ODLIČNA VIJEST- proširenjem gospićkog vrtića u njega će se upisati sva djeca, zaposlit će se još devetero ljudi

Objavljeno: 31/07/2019

GOSPIĆ- Grad Gospić na sjednici Gradskog vijeća usvojio je Odluke kojima se omogućuje proširenje opsega programa Dječjeg vrtića Pahuljica Gospić.  Današnjim usvajanjem Odluka omogućuje se Dječjem vrtiću Pahuljica upis djece koja su zbog nedostatnog kapaciteta smještaja ostala prikraćena za mogućnost pohađanja  vrtića, konkretno, programa jaslica.

Naime, ove godine od pristiglih 104 zahtjeva za upis djece u vrtić odobreno je, prema postojećim kriterijima upisa, 46 zahtjeva dok je Dječji vrtić Pahuljica odbio upisati 58 polaznika. Usvojenim Odlukama i usvajanjem Rebalansa proračuna od strane Gradskog vijeća, na prijedlog gradonačelnika, omogućilo se proširenje opsega programa, uređenje novih prostorija u Dječjem vrtiću za još 4 skupine jasličke dobi te otvaranje novih radnih mjesta. Zbog povećanja potreba zaposlit će  još  9 zaposlenika od kojih 8 odgojiteljica i jedna spremačica, a sva djeca zaposlenih roditelja dobit će mogućnost pohađanja redovitog 10-satnog programa Dječjeg vrtića Pahuljica.

Gradu Gospiću povećanje broja djece u vrtiću veliko je zadovoljstvo, ali ujedno i izazov. Ovim su postupkom na zadovoljstvo roditelja stvoreni uvjeti da sva djeca mogu dobiti priliku pohađati vrtić u svom gradu.

Podsjećamo, Grad Gospić prethodne je godine donio i odluku kojom je roditeljima omogućio plaćanje dječjeg vrtića po dohodovnom cenzusu što je uvelike rasteretilo roditelje slabijeg imovinskog stanja.

FOTO i TXT Grad Gospić

Možda Vas zanima