Ove godine u Ličkom Osiku obnovit će se 23 stana

Objavljeno: 20/04/2018

GOSPIĆ- Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Petar Mrkonjić, načelnik Sektora za gospodarenje i upravljanje nekretninama i  Jasminka Grbac Franić, načelnica Sektora za pripremu i planiranje programa obnove i stambenog zbrinjavanja sastali su se u Gospiću s predstavnicima županije i lokalnih jedinica kako bi porazgovarali o stambenom zbrinjavanju i stanju državnih stanova. Po završetku sastanka župan Darko Milinović rekao je da je to bio plodonosan sastanak. “Na području županije šezdesetak zgrada ići će u obnovu od čega su 23 stana u planu u Ličkom Osiku u ovoj godini“- kaže župan i dodaje da je bilo razgovora i o dodjelu građevinskog materijala za gradnju kuća. Tako ove godine za naselje Kunjača u Perušiću ide dodjela materijala za šest kuća. Stambeno zbrinjavanje ići će i kroz otkup kuća, gdje je to moguće.

Državni tajnik Nikola Mažar ističe da ga osobito veseli činjenica da su usuglašene aktivnosti za ovu i sljedeće godine pri čemu je iskorak vidljiv u dodjeljivanju stambenih jedinica. To je jedan od uvjeta ostanka ljudi i demografske obnove.  Opipljive rezultate Mažar vidi u reviziji praznih  stanova čime se uspjelo znatan dio stanova vratiti u vlasništvo države, obnoviti i dati na listu prvenstva. “Završili smo izgradnju zgrade u Vrhovinama od 11 stanova, ukupne investicije 4,5 milijuna kuna. Ona je gotova, prošla je tehnički pregled, dobila upotrebnu dozvolu i očekujem useljavanje u narednih par mjeseci“- kaže Mažar. Najavljuje da će ukupne investicije na području županije biti veće od 10 milijuna kuna, pri čemu bi se 2 milijuna kuna nametnulo od prodaje stanova. Očekuje se predaja 48 paketa građevinskog materijala.

Na naš upit kakvo je stanje sa stambenim jedinicama u Ličkom Osiku Mažar ističe da revizija stanova traje od lani, uspjelo se vratiti jedan broj stambenih jedinica pa će se ove godine obnoviti 23 stana vrijednosti milijun kuna. Revizija stanova se nastavlja kaže Mažar i dodaje da se na terenu često miješaju prazni i slobodni stanovi. Država nema ingerencije nad stanovima koji su darovani ili prodani po povlaštenim uvjetima. Svakodnevne mjere provode se nad državnim stanovima kako bi na nulu došle situacije da se prazni stanovi koriste suprotno zakonu.

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima