Perušić, primjer za neke moćnije gradove kako se razvija turizam

Objavljeno: 13/02/2019

PERUŠIĆ- Turistička zajednica Općine Perušić u prošloj je godini započela s provedbom dva projekta koji su većinskim dijelom sufinancirani od strane Hrvatske turističke zajednice. Sveukupna vrijednost projekata bila je oko 150 000 kuna, a sam cilj provedbe ovakvih projekata je prvenstveno bilo unaprjeđenje uvjeta i kvalitete boravak svih posjetitelja Općine Perušić.

U sklopu prvog projekta, Obnova i unaprjeđenje cikloturističkih ruta, uspostavljena je nova i obnovljena postojeća cikloturistička infrastruktura s ciljem poboljšanja Perušića kao destinacije za aktivan turistički odmor. Drugi projekt, Obnova postojeće i postavljanje nove turističke signalizacije, za cilj je imao poboljšanje turističke infrastrukture kako bi se turisti lakše usmjerili prema smještajnim objektima, kulturnim, povijesnim, prirodnim i turističkim znamenitostima.

Sama provedba je bila otežana zbog vremenskih uvjeta, ali nakon produljenja roka, uspješno se došlo do kraja i ova dva projekta te su na području Općine postavljene turističko informativne ploče, putokazni panoi te putokazne ploče za smještajne objekte, a s druge strane uređeno je i obilježeno 240 kilometara biciklističkih staza za koje je također biciklistička karta a napravljena je i mobilna aplikacija VisionOne putem koje će svi zaljubljenici u aktivni odmor moći koristiti karte biciklističkih staza, a usput saznati nešto i o vrijednoj prirodnoj i kulturnoj baštini Općine Perušić.

Glavni cilj ovakvih projekata prvenstveno je poboljšanje uvjeta za razvoj turizam ove male Općine jer svakako treba iskoristiti potencijal prirodnih posebnosti koje svake godine privlače sve više posjetitelja.

Možda Vas zanima