Poznati svi “šefovi” među gospićkim obrtnicima po cehovima

Objavljeno: 28/06/2022

GOSPIĆ- – Završeni su izbori po Cehovima u Udruženju obrtnika Gospić te su stvorene pretpostavke za konstituiranje Skupštine u mandatu 2022 do 2026. godina. Na izborima su izabrana  tijela Ceha, predsjednici i dopredsjednici te delagati za Skupštinu Udruženja koja će se sazvati u prvoj polovici mjeseca rujna.

Za predsjednik Ceha prijevoznika izabran je Ivica Lulić, a zamjenika Branko Paun. Trgovci su povjerenje za predsjednika dali Marijanu Ćaćiću, a dopredsjednika Ivanu Devčiću. U proizvodnom Cehu predsjednik je  Ivica Milkoviću, a  zamjenica Božica Vrban.

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika za predsjednika je izabrao ugostitelja Ivana Ratkovića te zamjenika Antonija Sokolića, a donesen je i prijedlog da se njihova člana, Josu Vrkljana, predlaže za predsjednika Obrtničke komore Ličko senjske županije.

Članovi Ceha usluga povjerenje za predsjednika su dali  Ivici Butkoviću, a zamjena mu je  Mario Maras. Na izbornoj sjednici Ceha dosadašnja predsjednica Ružica Maras predložena je za istu funkciju u nadolazećem mandatnom razdoblju.

Kako je rečeno u Udruženju obrtnika Gospić za ove izbore po odluci i naputcima Hrvatske obrtničke komore upućeno je preko 400 dopisa članovima Udruženja obrtnika Gospić.

UO Gospić

Možda Vas zanima