Raste broj obrta, Željko Orešković- Macola među naj obrtnicima u Hrvatskoj

Objavljeno: 06/06/2020

GOSPIĆ –  Kada je u pitanju ono naj važnije u obrtništvu, broj obrta,  lani je zabilježeno povećanje za njih 29 ili desetak posto više od prethodne 2018. zaključeno je nakon analize stanja na Upravnom odboru Udruženja obrtnika Gospić kojim je predsjedavala Ružica Maras. Prošla 2019. godina završila je s  378 obrta na području  Grada Gospića, Perušića, Plitvičkih Jezera,  Donjeg Lapca, Udbine, Lovinca i Karlobaga gdje ova udruga predstavlja i zastupa interese članova.

Nakon informacije tajnika Željka Mataije, zahvaljeno je na socijalonoj osjetljivosti lokalne uprave i samouprava koje su reagirale te donesle niz mjera za vrijeme zabrane rada nakon apela  gospićkog udruženja  polovicom mjeseca Ožujka kada su, među ostalim, predložene mjere smanjenja ili oslobađanje zakupa poslovnog prostora i terasa, komunalne naknade, poreza na potrošnju, uvođenje mjera zaštite na tržnicama, ukidanje i smanjivanje lokalnih poreza, financijske pomoći obrtnica za vrijeme zabrane rada i drugog.

Donesena je i odluka o Priznanjima obrtnicima za 20 i više godina bavljenjem obrtom, među kojima je i Željko Orešković –Macola, dobitnik priznanja „Obrtnik godine UO Gospić“ nakon što je lani na prijedlog Udruženja i Obrtničke komore županije uvršten među naj uspješnije u državi te preuzeo i visoko priznanje Hrvatske obrtničke komore „Zlatne ruke“.

Možda Vas zanima