Skupština Udruženja obrtnika Gospić

Objavljeno: 18/06/2021

GOSPIĆ-  Pod predsjedavanjem Ružice Maras održana je Skupština udruženja obrtnika Gospić na kojoj su prihvaćena izvješća o prošlogodišnjem radu i financiranju. Kako je rečeno unatoč epidemiji Udruženje je poslovalo sukladno nametnutoj situaciji, zabilježeno je 387 obrta, 9 više nego u 2019 ali i manji prihodi za oko 25 posto zbog pomoći obrtnicima kroz oslobađanje plaćanja jednog kvartala komorskog doprinosa. Skupština je prihvatila nalaz Nadzornog odbora o financijskom poslovanju te odluku Upravnog odbora o priznanjima obrtnicima za 20 i više godina vođenja obrta.

Članovi Skupštine upoznati su i s projektom HOK obrtnik plus te sporazumom između HOK i kompanije INA koja obrtnicima nudi jeftinije gorivo od 40 do 48 lipa ovisno o kategoriji potrošača i namjeni goriva. Predstavljen je i program projekta HAMAG BICRO te Conzaltinga Kolinsky vezan oko zajma poslovno oštećenim subjektima zbog pandemije u iznosu do 380.000 kn s kamatom 0,25 posto.

O izradi monografije obrtništva u Ličko senjskoj županiji informaciju je podnio autor i predsjednik POK, Joso Vrkljan, koji je naglasio da bi mogla biti predstavljena na jesen. Kolege obrtnici čestitali su autoprijevozniku Ivici Luliću koji će, uz priznanje matičnog Udruženja, primiti i Zahvalnicu HOK povodom Dana Hrvatske obrtničke komore.

Udruženje obrtnika Gospić/Lika-express

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima