Trail utrka vraća se u Perušić

Objavljeno: 14/03/2019

PERUŠIĆ- Nakon godine dana pauze, Javna ustanova „Pećinski park Grabovača“ ponovno je domaćin sportsko-humanitarne manifestacije – trail utrke. Utrku naziva „Lika Adventure Trail 2019.“ organizira Atletski klub „Plitvice“. Trčat će se kroz tri dionice različitog intenziteta i duljine – duga staza 30km, srednja staza 18km i kratka – 7km, sve sa zajedničkim startom i ciljem u centru Perušića. Prijave su otvorene na stotinka.hr a više informacija možete pronaći na fb stranici AK „Plitvice“i na 098/945-9165 – Leopold Špehar.  Na dan utrke prikupljat će se sredstva za Udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ Gospić.

Vjerojatno 99% Vas nikada nije pokušalo otrčati samo jedan jedini kilometar ili 200 metara maksimalno, tu priliku ćete imati baš u Perušiću 6.7.2019. godine. Za sve osnovnoškolce i građane organizirat će se utrke na 200m,400m,600m i 1000m. Osim traila za sve zainteresirane osigurat će se i dodatna ponuda u vidu prezentacije turističke i gastronomske ponude Like.

No, prije održavanja trail utrke Javna ustanova je za sve pripremila mnoštvo drugih događanja. Pećinski  park svoja vrata za sve posjetitelje otvara 1.4.2019. godine. Tijekom travnja, točnije 22.4., na Grabovači će se održati već tradicionalna „Uskršnja manifestacija“. Nakon toga, početkom svibnja, u suradnji sa speleološkim klubom „Samobor“ organizirat će se ekološko-edukativna akcija „Očistimo podzemlje“, gdje će se zainteresirani osim sudjelovanja u akciji čišćenja upoznati i sa speleološkom opremom, tehnikama spuštanja i penjanja te speleološkom orijentacijom. Povodom Svjetskog dana biološke raznolikosti organizirat će se izložba fotografija, tematski vezana uz raznovrsnost flore i faune ovog područja. U lipnju se organizira šesnaesta „Veslačka regata“, drugi po redu „Zeleni sajam“ i biciklijada „Forest Bike“.

JU PP Grabovača

Možda Vas zanima