U subotu 21.travnja akcija “Zelena čistka” u Jasikovcu! Dođite!

Objavljeno: 19/04/2018

GOSPIĆ- Lička Ekološka Akcija (LEA), Lokalni volonterski centar Gospić i Grad Gospić u subotu 21. travnja  provest će šestu po redu ekološku akciju „Zelena čistka“ čišćenjem park šume Jasikovac. Okupljanje je na ulasku u park šumu Jasikovac  u 9.00 sati.  

Zelena čistka – Let’s do it Croatia! Zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada Zelena čistka najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj. Svi lokalni napori povezani za čišće i zelenije sutra. Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, prvi je korak na tom putu.

U proteklih pet godina u akciji Zelena čistka na gospićkom području čistila su se divlja  odlagališta otpada, obala rijeke Novčice, prometnica prema Žitniku, šuma u Ličkom Osiku. Sada je na red došao Jasikovac, predivna,ali zapuštena šuma na samom rubu grada Gospića. U Jasikovcu možda i nema puno otpada,ali ima, upravo zbog zapuštenosti koja traje desetljećima,a o šumi se povelo računa tek u posljednjih nekoliko godina, puno grana i ostataka drveća. Uistinu, lijepo je vidjeti, najmlađe gospićane kako trčkaraju Jasikovcem ili se voze biciklima, kao i brojne starije koji se Jasikovcem rekreiraju. Sve to biti će im puno ugodnije nakon Zelene čistke koja će se održati u subotu i na koju treba doći u što većem broju. Prema sadašnjim najavama očekuje se oko stotinu ljudi koji će sudjelovati na njoj.

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima