Župan Milinović posjetio općinu Udbina

Objavljeno: 05/04/2018

UDBINA- Župan dr.Darko Milinović sa suradnicima  posjetio je  Općinu Udbina gdje je s načelnikom Općine g.Josipom Seučekom  i suradnicima održao radni sastanak.

Na sastanku je bila riječ o  razvojnim projektima kojima je cilj gospodarski i društveni razvoj Općine Udbina  te o investicijama Ličko-senjske županije  i njenih ustanova u protekloj i tekućoj godini.

Župan je istaknuo kako je  u suradnji sa Razvojnom  agencijom  Ličko-senjske županije ( LIRA )  za područje Općine Udbina prijavljeno projekata  u vrijednosti od cca 30 milijuna kuna.  Također, prezentirao je  mjere poticanja ruralnog razvoja  kroz koje se ostvaruje potpora razvoju prepoznatljivih lokalnih proizvoda, edukacije i stručno osposobljavanje, potpore osnaživanju malih poljoprivrednih gospodarstava, kreditne linije za kreditiranje razvoja ruralnog turizma te subvencioniranje kamatnih stopa na kredite.

Ovom prilikom župan Milinović i načelnik Seuček potpisali su   Ugovor o zajedničkom financiranju projekta „Izgradnja vodovodnih priključaka u naselju Podlapača „ u vrijednosti od cca 290.000,00 kn kroz koji Ličko-senjska županija ima obvezu sufinanciranja od 70% te uplata prvog dijela slijedi već ove godine.

Načelnik Seuček izrazio je zadovoljstvo zbog  izvrsne  suradnje sa Županom i Ličko-senjskom županijom  što potvrđuje i današnje potpisivanje Ugovora te istaknuo kako Župan ima punu podršku u svim daljnim aktivnostima za dobrobit Općine Udbina i cijele županije.

Na radnom sastanku nazočio je i g.Ivan Pešut, bivši načelnik Općine koji je također istaknuo  izvanrednu  suradnje između Općine Udbina i Ličko-senjske županije u proteklom razdoblju.

 

Kabinet župana

Možda Vas zanima