Anela Serdar Pašalić nova predsjednica “žena” HDZ-a

Objavljeno: 24/01/2017

Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski grada Gospića na izbornoj skupštini za novu čelnicu izabrala je Anelu Serdar Pašalić. Političarka i profesorica koja krupnim koracima grabi prema stranačkom vrhu zauzela je važnu poziciju. Dosadašnja predsjednica Ana Mari Bašić napravila je, smatraju u stranci, veliki posao. Serdar Pašalić član je gradskog vijeća grada Gospića, na parlamentarnim izborima vodila je kampanju čelnika ličkog HDZ-a Darka Milinovića, svi je vide na jednom od ključnih mjesta gospićke ili ličke izvršne vlasti

GOSPIĆ- Anela Serdar Pašalić nova je predsjednica gradske organizacije “Zajednice žena Katarina Zrinski“HDZ-a grada Gospića. Odlučile su tako članice gospićkog HDZ-a. U gradski odbor Zajednice žena izabrane su Marijana Buljat, Danijela Bogić, Marija Čović, Ivanka Krmpotić,Nikolina Matijević, Jadranka Pejnović, Milka Rukavina, Maja Strilić, Nikolina Tonković Čorak i Marija Zdunić.

U uvodnom dijelu izborne skupštine, a prije samih izbora, govorili su gosti. Prva je bila predsjednica iste stranačke organizacije na županijskoj razini, Marta Grgurić. Ona smatra da je prisutnost žena na čelnim mjestima sve veća, malo zbog hrabrosti,a malo i zbog činjenice da su rezultati žena prepoznati. Na izbornoj skupštini bilo je i ponešto muškaraca. Petar Krmpotić , predsjednik gospićkog HDZ-a  kaže da nije bitno kojega je osoba spola, bitno je da želi i voli raditi posao koji radi. On je svjestan da živimo u društvu u kojemu je bitno tko je koliko sposoban,a ne što je po spolu. “Žene su uporne, čvrste i lojalne. Možda im je Bog dao da budu čvršće od muškaraca”- kaže Krmpotić. Smatra da ako netko dobro radi svoj posao, a dolazi iz stranke ljudi će reći “ova je stranka dobra jer je postavila ljude koji dobro rade svoj posao“. Očito u ovoj stranci smatraju da svi dobro rade svoj posao jer smjena nema. Još je jedan muškarac bio na večerašnjoj izbornoj skupštini, Milan Kolić. On je bio izaslanik predsjednika ličko-senjskog HDZ-a Darka Milinovića koji, kaže Kolić ima gripu. Kolić je također veličao ulogu žena u politici i u današnjem društvu, a sve to u procesu vraćanja tradiciji i obitelji. “Županija se može ponositi da ima preko 90% zaposlenih žena. Žena  pored obiteljskih obaveza može ispunjavati obaveze i na poslu“- kaže Kolić i obećava da će se stvarati uvjeti za otvaranje radnih mjesta ženama. U županiji žene su na brojnim ključnim mjestima. Naša kamera, a to možete vidjeti i u našoj fotogaleriji,  “uhvatila je” brojne žene i na današnjem skupu. Sve one članice su HDZ-a. Nadamo se da nije obaveza “ako želiš biti uspješna žena u Gospiću i Lici moraš biti u HDZ-u“. Sudeći prema situaciji čini se da jedno s drugim ide jer manje-više  žene koje su na čelnim mjestima gradskih ili državnih poduzeća u Gospiću, u HDZ-u su.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima