Ante Kovač za LikaClub: Oni ne znaju koja će struja pobijediti i sada mnogi u HDZ-u imaju problem

Objavljeno: 29/01/2019


PLITVIČKA JEZERA- Načelnik općine Plitvička jezera Ante Kovač u razgovoru za LikaClub govorio je o predstojećim prijevremenim izborima za skupštinu Ličko-senjske županije, stanju u HDZ-u i šansama novih kandidata – zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i Dalije Orešković, koja je u nedjelju najavila izlazak svoje stranke Start na izbore za županijsku skupštinu LSŽ.

Ante Kovač novu je godinu započeo originalnim projektom “Aktualac subotom” s ciljem da sa svojim radom i odlukama bolje upozna stanovnike općine kojoj je na čelu. Aktualac ide uživo na Facebook profilu Nezavisne liste, a plan je da načelnik, po uzoru na Aktualno prijepodne u Hrvatskom saboru, uživo odgovara na pitanja predstavnika oporbe. Na prvom Aktualcu pitanja je postavljao Ivan Kokot, mladi HDZ-ovac za kojega Kovač kaže kako “ima kapaciteta”, ali koji, što se tiče tema o kojima su razgovarali, “nije bio baš potkovan”. Rekao je da je Kokot dio jedne od struja unutar HDZ-a koje se nakon izbacivanja Darka Milinovića iz HDZ-a međusobno koškaju.

Kod njih su izbori, oni se unutar sebe ne slažu i još dugo neće”, kaže Kovač dodajući kako “u HDZ-u trenutačno ima više struja, a koja će prevladati vidjet će se na izborima”. “Oni ne znaju koja će struja pobijediti i sada mnogi u HDZ-u imaju problem. Oni bi se opredijelili kada bi znali koja će struja pobijediti i sada je urnebes jer treba odraditi kampanju, dijeliti letke, organizirati skupove… Kome kažeš ne, zamjerit ćeš mu se, kome kažeš da, opet ćeš se nekome zamjeriti”, kaže Kovač kojemu je ovakvo stanje u HDZ-u očito vrlo zabavno.

Rekao je kako se Nezavisna lista Bura promjena priprema za izbore, a koji će ljudi biti još nije do kraja definirano. “Na listi će biti oni koji su u svojim sredinama već pobijedili HDZ“, rekao je Kovač izrazivši čuđenje HDZ-ovcima koji izjavljuju kako su uvjereni u pobjedu na izborima.

Otkud im ta uvjerenost da će pobijediti? Dožive poraze i onda nam nude da mi s njima surađujemo. Luzer nudi pobjednicima suradnju!“, kaže Kovač dodajući kako očito HDZ treba biti poražen par puta za redom pa će valjda onda shvatiti da su gubitnici i da ne mogu postavljati uvjete. Izrazio je nadu kako će i birači shvatiti da onim pobjedničkim kandidatima koji su pokazali rezultate treba dati šansu da završe posao. “Narod na izborima u LSŽ bira treći put već dugo vremena. Podrži Živi zid, pa drugi put podrži Most, pa opet Živi zid”, kaže Kovač koji zamjera biračima što nemaju strpljenja i ne podržavaju jednu opciju nekoliko izbora za redom jer, kako kaže, “ne može se napraviti ništa za jedan mandat”. Komentirajući izlazak Stranke rada i solidarnosti – Bandić Milan 365 na izbore u LSŽ Kovač je poručio:

Bandić nema šanse, prije njega sam bio na štakama, bagere sam isto kupio i sad baš trebamo bageristu pa ću ga kontaktirati, rekao je Kovač dodajući kako im je u planu i izgradnja fontana, gdje bi im također Bandić mogao pomoći.

Što se tiče Dalije Orešković i njezine stranke Start, rekao je kako se boji da se “malo zaigrala”. “Bojim se da je njezina priča više urbana. Nemam ništa protiv njezine kandidature, ali mislim da bi na izborima u LSŽ mogla doživjeti fijasko nakon čega je već propali političar iz prvog pokušaja. Mislim da je trebala čekati parlamentarne izbore. Možda se varam, ali ne bi mi bilo krivo da uspije”, rekao je Kovač dodajući kako bi se Orešković mogla “nasukati u Ličko-senjskoj županiji”.

Dalija je krenula sa Startom, a mi smo u izbore išli sa sloganom ‘Stop’”, kaže Kovač dodajući kako “se nije još sve ‘zastopiralo’ da bi ‘Start’ zaživio. Bojim se da bi se mogla nasukati u Ličko-senjskoj županiji s tri posto i onda je prekrižena”, smatra načelnik općine Plitivička jezera.

Naglasio je kako su Nezavisni favoriti na ovim izborima, a u HDZ-u neka si misle što hoće. “Imali smo previše posla pa se nismo mogli baviti Županijom”, rekao je dodajući kako oni “nove izbore nisu tražili”. “Mislim da nisu bili potrebni. Narod je izabrao Milinovića, što je bilo pogrešno. Milinović bi nama rušio proračune i pokušavao je”, tvrdi Kovač ali ističe kako to “ne znači da Bura promjena podržava Milinovića”. “Mi želimo narodu osigurati da normalno živi, da projekti idu. Dvije godine će proći i mislim da se Milinović oživljava, a alternativa mu je Branislav Šutić. Kakva nas svjetla budućnost čeka ako će Branislav Šutić doći kao zamjena”, rekao je Kovač bacajući “rukavicu u lice” predstavniku takozvanog “novog HDZ-a” u Ličko-senjskoj županiji.

IZVOR likaclub.eu


Možda Vas zanima