Darko Milinović: “Starčevića je na vlast doveo SDP!”

Objavljeno: 07/06/2017

Darko Milinović, predsjednik Ličko-senjskog HDZ-a i novoizabrani župan održao je danas u stranačkim prostorijama konferenciju za novinare kako bi javnost izvijestio da je svih 9 vijećnika vijeća grada Gospića  koalicije predvođene HDZ-om, uključujući i dvojicu iz koalicijskih partnera jedinstveno. Pokazao je i papir s njihovih 9 potpisa koji to jedinstvo potvrđuje. Pozvao je i direktore gradskih poduzeća da se ne boje šikaniranja i otkaza jer i on i vijeće su čvrsto uz njih. Iako javno još nije bilo nikakvih najava mogućih otkaza Milinović priprema teren i za tu mogućnost, ipak su svi, a ako ne svi onda ogromna većina direktora gradskih poduzeća, članovi HDZ-a

GOSPIĆ- “Ne trebate telefonirati, ovi dušebrižnici,  ni Zdravku ni Marjanu, ni Jadranki, ni Vlatki, ni Pjeru, ni Petru, ni Đapiću, ni Aneli,ni Bronziju. Ovo je čvrsta stijena Velebita.HDZ-ovci, građani ovoga grada budite ponosni na ove ljude, mi i vi smo pobjednici ovih izbora i to matematika jasno govori.Nećemo dozvoliti da vas itko naziva smećem, to nisu riječi dostojne politike.Bit će još iznenađenja u idućih mjesec dana,ali otom, potom“- rekao je predsjednik Ličko-senjskog HDZ-a Darko Milinović na konferenciji za novinare na kojoj je pokazao papir na kojemu su potpisi svih 9 vijećnika HDZ-a i koalicijskih partnera. “Želi ih se poniziti, žele Zdravku reći da je spreman za prodaju i da je on nula od čovjeka. Karlo Starčević najavljuje da će netko iz HDZ-a glasati za njega. Neće.” nastavio je Milinović posebno istaknuvši članove HSS-a Zdravka Župana i HSP AS-a Marijana Brkljačića. U svojim kratkim “vatrenim” govorima i Brkljačić i Župan rekli su da su čvrsto uz koaliciju. “Po gradu se priča da sam prešao Karlu Starčeviću. Marijan Brkljačić neće iznevjeriti 3,500 birača koji su dali glas koaliciji.Nema izdaje, zajedno idemo dalje u pobijede i čvrsto stojimo jedni uz druge.Nema izdaje, nema predaje“- kaže Brkljačić. Zdravko Župan kaže da se špekulira o prelascima, no on ne prelazi nikuda. “Pa mene bi bilo sramota proći ovim gradom da iznevjerim vas, ove ljude i birače kojima se posebno zahvaljujem na povjerenju koje su nam ukazali“- kaže Župan obraćajući se Milinoviću, svojim kolegama i javnosti.

Milinović je istakao da su izbori matematika po kojoj je HDZ u županiji dobio 14,353 glasa, a Bura promjena 6,300 glasova. Svi protivnici HDZ-a nisu dobili onoliko koliko je dobio HDZ. Milinović ističe da je i u Gospiću, isto kao i u Otočcu HDZ pobjednik izbora jer imaju većinu u gradskim vijećima.  Poruku je Milinović poslao i direktorima i ravnateljima poduzeća u Gospiću:”nitko vas neće dirati, ja ću biti frontmen borbe da vas se ne šikanira. U ovome gradu gradonačelnik je Karlo Starčević i čestitam mu.Ali čestitam i vama jer je narod ovoga grada rekao da je HDZ najjača politička opcija. Zahvaljujem se svim ravnateljima da budu ponosni što su pripadnici HDZ-a jer HDZ je najjača politička snaga“. Milinović je podsjetio da ravnatelje imenuje i razriješava gradsko vijeće-“budite mirni, nitko vas neće šikanirati“- poručuje Milinović. Kaže i da HDZ-u nisu u interesu prijevremeni izbori,a suradnja Karla Starčevića i vijeća u kojemu većinu drži HDZ ovisi o Starčeviću,a ne o vijećnicima jer oni će podržati dobre projekte. Pa čak i proračun ako će Starčević ispuniti obećanja vezana uz dolazak novih stanovnika, isplate božićnica umirovljenicima, plaća nezaposlenima. “Kakva će biti kohabitacija ne ovisi o HDZ-u i koalicijskim partnerima, već o Karlu Starčeviću“- kaže Milinović.

Na kraju, Milinovićeva računica kaže da je izbore odlučio  SDP jer je svih 800 njihovih glasača svoj glas dalo Starčeviću. I to je demokratski, ističe Milinović i kaže da on neće govoriti ni o pokradenim izborima, ni o glasovima srpskog stanovništva koje je ovaj put otišlo na stranu Starčevića. Milinović je najavio da će predsjednik Vijeća grada Gospića i dalje biti Petar Radošević, potpredsjednik Zdravko Župan, a predsjednik vijećničkog kluba Petar Krmpotić.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima