Dok neki razmišljaju samo o foteljama, gospićka gradska vlast radi!!!

Objavljeno: 28/08/2018

GOSPIĆ- Vijeće Grada Gospića sastalo se danas po hitnom postupku kako bi prihvatilo dvije točke o pozitivnim pomacima u gradskoj blagajni i poboljšavanju standarda života u gradu. Naravno, brojni će reći da se ne radi o velikim sredstvima,ali radi se i o znatnim financijskim iznosima,ali i o dokazu kako gradska vlast surađuje s državnim ministarstvima i službama. Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša predstavila je tako prve izmjene i dopune ovogodišnjeg gradskog proračuna koje su  vezane  uz dva projekta koje grad provodi. Prvi projekt je Zapošljavanje žena za koji je grad 30.srpnja potpisao ugovor s Ministarstvom rada i  kojim je gradu dodijeljeno 4,7 milijuna kuna.

Taj projekt odnosi se na zapošljavanje teže zapošljivih žena iz ranjivih skupina. Kroz taj projekt trebalo bi se zaposliti 30 žena u nepovoljnom položaju na području grada. Zaposliti će se voditelj i koordninator projekta,a pružiti će se pomoć za ukupno 120 starijih osoba na području grada“- kaže Prša. Žene bi trebale početi raditi u listopadu, kao i voditelj i koordinator projekta. Osim toga iz tih sredstava nabavljati će se higijenske i kućanske potrepštine,kao i tri bicikla za žene koje će se zaposliti.

Drugi projekt odnosi se na uređenje dječjih igrališta u sklopu Dječjeg vrtića Pahuljica u Gospiću i Ličkom Osiku. Od Ministarstva regionalnog razvoja grad je na postojećih 150,000 kuna dobio još  140,000 kuna. Sve to mora proći kroz proračun pa je za to bila sazvana i ova sjednica na kojoj je rebalansiran proračun. Sjednica je trajala svega nekoliko minuta,a odluke su donesene jednoglasno.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima