Gospić prvo polugodište ove godine završio u financijskom plusu većem od 5 milijuna kuna!!!

Objavljeno: 20/09/2018

Kada bi netko tko je pratio samo prvih nekoliko sjednica Vijeća Grada Gospića, primjerice preko videa na našem portalu ili kroz objave na svim gospićkim medijima, došao primjerice na današnju sjednicu ostao bi u čudu. Suglasje, uvažavanje, hvalospjevi i ljubav na najvišoj razini. Nema više podmetanja, kao što je bilo primjerice kod donošenja proračuna za ovu godinu, nema bezbrojnih stanki dok  neki klubovi ujednače svoje stavove. Sve se odluke donose jednoglasno,a pohvale s jedne na drugu stranu pljušte. Danas samo kod jedne odluke suzdržan glas. Što se, ili tko se promjenio pravo je pitanje.

GOSPIĆ- Na aktualnom satu današnje sjednice Vijeća Grada Gospića javila su se tri vijećnika. Petar Đapić iz HDZ-a i HSP-ov Vladimir Jurčić postavili su praktički ista pitanja, o radovima na uređenju Budačke ulice. Prvi je pitanje postavio Jurčić koji pita kada će početi radovi koji su bili najavljeni za prošli ponedjeljak, pa je njemu i odgovorio gradonačelnik Karlo Starčević:”Ja se osobno ispričavam,ali sve je u tijeku. Kao prioritet uzeli smo kod Kapelice riješiti razvodni čvor koji dolazi iz Trnovca, Brušana i Medka. Radimo tamo mjernu stanicu jer smo prioritetno dobili novac za to, pa bi ga htjeli potrošiti“- kaže Starčević i ističe da je za taj projekt koji će biti gotov ovih dana osigurano oko 1, 5 milijuna kuna,a projektom će se povećati sigurnost opskrbe vode u gradu. No, neovisno o tome u ponedjeljak kreću radovi u Budačkoj ulici. Strojevi su već stigli, osigurano je i sredstava za oko 50% građevine, ostalih 50% biti će osigurano u ponedjeljak ili utorak.

Marijana Brkljačića zanimalo je kada će biti postavljen spomenik Nikoli Tesli. Gradonačelnik Starčević odgovara da je projekt koji postoji težak oko 2,5 milijuna kuna kojih nema. “Dali smo preprojektirati, ovih dana taj projekt trebao bi biti gotov i trebao bi biti ispod milijun kuna. Najavili smo se u Ministarstvu kulture da nam oni makar jedan dio subvencioniraju i nadam se da,ako sve bude u redu da bi do Nove godine, to jest tijekom ove godine postavili spomenik“- kaže gradonačelnik Starčević.

Petar Đapić, koji je ranije dobio odgovor na pitanje koje je planirao postaviti, dodatno je izvršnu vlast obavjestio da led rasvjeta, odnosno njen dio u Budačkoj ulici ne radi. Gradonačelnik mu se zahvalio na dojavi i izvjestio i njega i sve nas da se trenutno rasvjeta mijenja i trebala bi biti promijenjena s 50-ak novih rasvjetnih tijela do kraja godine. Istakao je i da led žarulje koje su postavljene uoči zadnjih lokalnih izbora nisu bile dobre i sada ih se mijenja.

U nastavku sjednice od zamjenice gradonačelnika Kristine Prša doznali smo da je gradski proračun u prvom polugodištu uprihodio skoro 36 milijuna kuna. Rashodi su bili oko 31 milijuna kuna. Ostvaren je plus nešto manji od 5 milijuna kuna. Kada se “prebije” minus s kraja prošle godine grad je 30.lipnja bio u plusu oko 1,2 milijuna kuna. Znatno su tom plusu doprinijeli transferi iz proračuna HC-a i ŽUC-a za čišćenje snijega kao i porezna reforma kojom je od poreza na dohodak grad ubrao oko 6 milijuna kuna.

I na kraju recimo da će od nedjelje nova ravnateljica KIC-a biti Marija Štimac. U subotu 22.rujna dosadašnjoj ravnateljici Danijeli Bogić ističe mandat.

 

Milan Tomašević

 

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima