Gospić slavi Dan državnosti!!!

Objavljeno: 25/06/2018

GOSPIĆ- Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na sve one koji su dali svoje najvrjednije, živote, kako bi svi mi sada uživali u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj održano je danas u Gospiću obilježavanje Dana državnosti. U obilježavanju su sudjelovala izaslanstva Grada Gospića predvođena gradonačelnikom Karlom Starčevićem i njegovim zamjenicima Kristinom Prša i Ivicom Tomljenović i predsjednikom Vijeća Grada Gospića Petrom Radoševićem. Izaslanstvo županije u nešto šarolikijem društvu. S županom Darkom Milinovićem nije bila predsjednica županijske skupštine Nada Marjanović,ali jest tajnik Petar Krmpotić i bivši župan (?)Milan Kolić.

Nakon tih političkih izaslanstava slijedila su izaslanstva čiji su članovi ili članovi njihovih obitelji i dali najviše za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Naravno radi se o članovima Udruga proisteklih iz domovinskog rata, od udruga roditelja, udovica i djece poginulih branitelja, pa do udruga raznih braniteljskih, odnosno nekada ratnih postrojbi. Na kraju svijeće su zapalili i predstavnici MUP-a i MORH-a. Riječi molitve govorio je gospićki župnik vlč.Mario Vazgeč. Svijeće su zapaljene i u spomen na prvog hrvatskog predsjednika, pokojnog dr.Franju Tuđmana.

Naravno ova polaganja vijenaca i odavanja počasti javna su stvar, na njima mogu sudjelovati i građani. Nažalost kod nas ne dolaze građani kao građani, na ovakve događaje dolaze raznorazni mahači zastavicama  koji su svoju “ljubav prema domovini” jako dobro materijalizirali. Tako je nažalost bilo i danas. Bilo kako bilo i njima i svima Vama, poštenim građanima ove napaćene zemlje portal Lika-express želi sretan Dan državnosti. I nikad ne zaboravite one koji su i nama običnima i poštenima, i njima manje poštenima omogućili da žive u slobodnoj Hrvatskoj,a to su svi oni koji su dali svoj život za Hrvatsku!!!

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima