Gradonačelnik.hr pohvalno o gospićkom gradonačelniku: “Starčević riješio sve dugove, planira graditi proizvodne hale kojima će privlačiti investitore”

Objavljeno: 31/07/2018

GOSPIĆ- Ono o čemu je portal lika-express pisao nakon svečane sjednice Vijeća grada Gospića prije 10-ak dana, ovih dana donosi i portal gradonačelnik.hr koji prati aktivnosti svih hrvatskih gradova i gradonačelnika.

Gradonačelnik hr. piše sljedeće: “U godinu dana, koliko je na vlasti, Karlo Starčević i njegova gradska uprava uspjeli su vratiti gotovo 14 milijuna kuna i 3 milijuna kuna kredita naslijeđenog duga. Grad je sada u plusu, a nakon što vrate još jedan kredit, planiraju ući u veliki projekt kojim će privlačiti investitore. Prije nešto više od mjesec dana pisali smo o financijskoj situaciji u Gospiću, odnosno fantastičnim rezultatima gradonačelnika Karla Starčevića i njegove gradske uprave koji su u godinu dana otkako su na vlasti uspjeli sanirati preko 15 milijuna kuna duga i obveza. Od 20 milijuna kuna minusa i kreditnih obveza, koje su zatekli, krajem lipnja Starčević je minus uspio srezati na 5,5 milijuna, od čega je četiri kredit. Danas, Grad Gospić osim tog kredita više nema dugova, a račun je čak 1,7 milijun kuna u plusu .

Uspjeli smo, riješili smo dug, a čim prije ćemo sanirati i taj kredit, nakon čega krećemo s ulaganjima u gospodarski oporavak‘, kaže nam gradonačelnik Starčević. Plan je, naime, do kraja godine ‘prebiti’ kredit kako bi mogli podignuti novi kredit kojim će se krenuti u novi projekt za privlačenje investitora.

Imamo dva-tri projekta s kojima bi trebali izaći van, ali čekamo da se to posloži i da možemo reći da imamo mogućnost uzeti kredit za milijun-dva eura i napraviti proizvodnu halu i dati je na raspolaganje investitorima. Halu ćemo moći iznajmiti ili je dati na besplatno korištenje investitorima koji bi pokrenuli proizvodnju i otvorili nova radna mjesta u Gosiću jer je to ključno za gospodarsko oživljavanje ovog kraja‘, kaže Starčević.

Po njegovoj procjeni, poreznim i komunalnim prihodima, te prihodima od ‘izravnavanja’, odnosno decentraliziranim sredstvima, Grad će do kraja godine uspjet riješiti zaostali kredit, nakon čega će imati čiste financije. U gradskoj upravi se nadaju i da će i Vlada RH priskočiti u pomoć da se u Gospić privuku investitori.

Podsjetimo, Starčević i njegova gradska uprava uspjeli su riješiti naslijeđeni dug raskidanjem čak 60 nepotrebnih i štetnih ugovora sa dobavljačima, te rezanjem troškova – od radova na cestama, kićenja grada, zimskih službi, itd.

Starčevićeva vizija gospodarskog oporavka Gospića je pokretanje proizvodnje hrane i pića jer, ističe, sve što se tu proizvede može se plasirati turistima na području županije.

 

gradonačelnik.hr

Možda Vas zanima