HSLS se ograđuje od izjava čelnika otočkog HSLS-a Milana Sigurnjaka

Objavljeno: 07/09/2016

Parlamentarni izbori se približavaju, u tijeku su preslagivanja, svatko traži svoju poziciju, daje svoju podršku u ovo ili ono ime. Nakon jedne takve podrške, koju doduše naš portal nije objavio, stiže priopćenje iz ličko-senjskog HSLS-a i čelnika te stranke Ante Franića koje objavljujemo u cijelosti

GOSPIĆ- Povodom  izjave Milana Sigurnjaka predsjednika HSLS-a Grada Otočca u kojem poziva članove i simpatizere HSLS-a da glasuju za listu HDZ-a u IX. izbornoj jedinici i svoj preferncijalni glas dadu dr. Draku Milinoviću dajem slijedeće priopćenje.

Gospodin Milan Sigurnjak može govoriti samo u svoje osobno ime i eventualno u ime svoje obitelji te je njegovo pravo da glasuje kada i kako i za koga hoće. HSLS u IX. izbornoj jedinici nije u koaliciji s HDZ-om te se niti jedan član ili simpatizer stranke ne treba voditi osobnim stavovima g. Milana Sigurnjaka.

Kao liberalna stranka ističemo i posjećamo sve aktere političkog života u Županiji da je temelj demokracije tajnost glasovanja. Pojedini kandidati za Hrvatski sabor na razne načine, uključujući prisilu, ucjenu i iznudu, ovih dana, traže i dobivaju podršku od strane građana koji se nikada do sada nisu politički eksponirali u predstavničkim tijelima, izvršnim i dužnosničkim funkcijama. Ova sramotna praksa upućuje nas na vremena za koja smo mislili da su iza nas. Vremena političke diferencijacije, telegrama podrške koja su se javno čitala na televiziji (a danas ih pratimo na lokalnim portalima), pa sve do  čuvenih „samokritika“ i optuživanja za „skretanja sa linije“ nekih drugova u nekim poduzećima. Taj politički govor čiji je meta jezik strah i ponižavanje nije i ne može biti jezik politike u slobodnoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj.

Nakon idućih lokalnih izbora prestat će i ova tortura u duhu Staljinovih čistki te će se političko izjašnjavanje i opredjeljivanje prepustiti svakom pojedincu prema osobnim preferencijama.Ovakvo sramotno iznuđivanje i dokazivanje lojalnosti više se nikada neće ni od koga tražiti. Svi građani koji rade u javnim službama ili s javnim službama neće se morati opredjeljivat,i niti mijenjati svoje političke stavove i stranačku pripadnost, samo da bi zadržali svoje radno mjesto na kojem obavljaju poslove temeljem svoje stručnosti i profesionalne angažiranosti.

Teškom mukom i u krvi je plaćena sloboda javnog djelovanja, govora i mišljenja u Hrvatskoj.To su temeljne vrijednosti na kojima počiva svako demokratsko društvo i za koje se svojim javnim političkim djelovanjem ja zalažem.

Stoga pozivam sve aktere ovih parlamentarnih izbora da ne oskvrnjuju dosegnute demokratske standarde i ne sramote instituciju izbora i Hrvatskog sabora koristeći se metodama koji pripadaju totalitarnim režimima.

 

Podpredsjenik HSLS-a

Ante Franić

Možda Vas zanima