HSP se širi u Dalmaciji

Objavljeno: 13/03/2017

GOSPIĆ- S ciljem upoznavanja stanja na po podružnicama i županijskim organizacijama novoizabrani predsjednik Hrvatske stranke prava predsjednik Karlo Starčević u Splitu je održao radni sastanak sa Županijskim vodstvom i predsjednicima podružnica. S njime je u svojevrsnoj „viziti“ bio i dopredsjednik HSP-a Ivica Žuljević. Predsjednik ŽV HSP Splitsko dalmatinske županije Ivica Vladava, je nakon uvodnih obraćanja i pozdrava predsjednika Starčevića i dopredsjednika Žuljevića upoznao iste sa stanjem po podružnicama u Splitsko dalmatinskoj županiji. Vladava je iscrpno izložio što je HSP činio na političkom planu u zadnje vrijeme, kao i što je učinjeno na ustrojavanju podružnica i kotarskih organizacija u gradu Splitu. Najavio je u skoro vrijeme osnivanje još deset podružnica u Splitsko dalmatinskoj županiji i dvadesetak kotarskih organizacija u gradu Splitu. Predsjednici svih podružnica pojedinačno su podnijeli iscrpna izvješća o stanju u podružnicama, planovima za izbore i spremnosti istih za participiranje na njima.

Predsjednik HSP-a Karlo Starčević je sudjelovao u svim raspravama oko stanja na terenu i izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Splitsko dalmatinska županija ogledni primjer kako treba raditi na stranačkim organizacijama i kako samo uporan rad donosi  rezultat. Starčević je naglasio kako se u svom političkom radu i djelovanju trebamo držati postavki socijalnog nauka i državotvorstva Oca Domovine dr Ante Starčevića, gdje nema ni odstupanja ni popuštanja za milimetar  bilo komu..

Ljudski potencijali su ono na što je HSP posebno ponosan, jer svakodnevno nam prilaze ljudi svih profila u stranku, radnici, poljoprivrednici, liječnici, ugledni gospodarstvenici, znanstvenici i za svakog od njih ima mjesta u HSP-u sukladno njihovim sposobnostima, stručnostima i htijenjima.– rekao je Starčević i dodao da samo sa sposobnim, kvalitetnim, čestitim i stručnim ljudima možemo dalje izgrađivati i HSP i Hrvatsku.

Predsjednik  Starčević je kao problem na svim razinama u Hrvatskoj istaknuo problem zapuštenosti ljudskog potencijala zbog čega je Hrvatska postala ili bolje rečeno ostala nekokonkurentna. Jedna od bitnijih odrednica buduće HSP-ove politike biti će i borba za podizanje razine i kvalitete ljudskih potencijala na ključnim pozicijama u Hrvatskoj.

Današnja politika u Hrvatskoj se uspoređuje sa stanjem, na prostoru jugoistoka Europe, sa državama koje su velikim i političkim problemima, na primjer Bugarskom, Makedonijom i dr…. Želim se upoređivati s Njemačkom i Švicarskom, a nama se danas čak i Rumunjska smije gledajući nas  daleko iza sebe“ – rekao je Starčević i završio pozivom da se i mi pravaši trebamo uspoređivati s boljima, vrjednijima, stručnijima, jer samo tako možemo napredovati i biti na ponos i stranci i Hrvatskoj.

 

HSP SDŽ

Možda Vas zanima