Jadranka Pejnović, HDZ-ov kadar za ravnatelja Plitvica?

Objavljeno: 25/02/2017

Neslužbene informacije koje su ovih dana došle do portala lika-express govore da je HDZ-ov kandidat za mjesto ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Plitvička Jezera Jadranka Pejnović. Natječaj za ovo mjesto završen je, postavljanje ravnatelja očekuje se vrlo brzo.

GOSPIĆ- Nacionalni park Plitvička Jezera najposjećeniji je hrvatski nacionalni  park, veliki je to gospodarski subjekt i na nacionalnoj razini,a pogotovo u ličkim okvirima. Vođenje Javne ustanove političarima je i zanimljivo i važno, pa kako se mijenjaju politike, mijenjaju se i ravnatelji. Često uspjeh pojedinog ravnatelja i nije toliko bitan, oni dolaze i odlaze s politikama koje ih postavljaju. Trenutno je ravnatelj Anđelko Novosel. Sredinom veljače završen je novi natječaj za ravnatelja odnosno ravnateljicu i političari pomalo gube strpljenje tko će biti ravnatelj, ostaje li ovaj isti koji je v.d. i koga bi se moglo progurati. Neslužbene informacije koje su do nas došle ovih dana govore nam da lički HDZ gura Jadranku Pejnović na mjesto ravnateljice Plitvičkih jezera.  Osoba je to koja je oko 4 godine  vodila Centar za krš, instituciju s velikim planovima osnovanu 2005.godine.  Centar je samostalno, s manjim ili većim uspjehom, nije na nama da s ovolikim vremenskim odmakom o tome sudimo, funkcionirao do 2010.godine.  Tada je Centar  kao stručno- istraživački centar pripojen Veleučilištu Nikole Tesle u Gospiću. U ličku političku elitu Jadranka Pejnović „ugurala“ se prošle godine, kada je u kampanji za parlamentarne izbore bila direktorica kampanje Darka Milinovića.

Inače ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park imenuje ministar zaštite okoliša i energetike. U ovoj nacionalnoj Vladi taj resor pripada MOST-u, ministar je Slaven Dobrović. MOST jest koalicijski partner HDZ-a, no pitanje je hoće li lokalni HDZ uspjeti ugurati svog kandidata. Uspiju li u tome, pred Jadrankom Pejnović je i veliki posao povlačenja  ličkih proizvoda na veliko tržište ovog Nacionalnog parka. To je nešto što u svojim političkim govorima priželjkuju i  obećavaju  svi lički političari, bez obzira na stranačke boje, jer čiji ravnatelj  to uspije, osigurat će ličkim poljoprivrednicima veliko tržište,a političkoj stranci koja ga gura politički uspjeh i svojatanje zasluga. Bilo kako bilo informacija o „guranju“ Jadranke Pejnović na mjesto ravnateljice neslužbena je, no službene odluke znat će se vrlo brzo, pošto je od završetka natječaja prošlo već skoro 10 dana.

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima