Lički Tuđman, Josip Mraović, danas oštro “opleo” po Darku Milinoviću!!!

Objavljeno: 24/08/2018

GOSPIĆ- Jedan od najpoznatijih ličkih poduzetnika, osoba prepoznatljiva nastupa,ali i prepoznatljiva nadimka, Lički Tuđman, odnosno Josip Mraović, održao je danas u Gospiću u prostorijama svoga hotela, konferenciju za novinare na kojoj je oštro napao prvog i najmoćnijeg ličkog HDZ-ovca Darka Milinovića. Kaže, presicu je organizirao zbog brutalnog medijskog nasrtaja na njega i njegovu obitelj koji traje već 13 godina. “Ovo sve što se događa meni, to je po nalogu jednog jedinog čovjeka,a taj se zove dr.Darko Milinović. Prije 13 godina bio sam ugledni član i poduzetnik ove zajednice, poslovao sam na najbolji način u Hrvatskoj, radio sam s mnogim poduzećima iz cijele Hrvatske, međutim u gradu Gospiću nisam mogao raditi nikako“- kaže Mraović i dodaje da je Milinović od njega za neke izbore u vrijeme Sanadera tražio da mu uplati 100,000 kuna na račun stranke, a 100,000 kuna da njemu u džep. Mraović opisuje i način na koji je dao Milinoviću taj iznos. Prisjeća se i vremena obnove bilajske crkve kada je Milinović u svoj džep uzeo 70,000 kuna. “U to doba od ministra Biškupić koji je bio ministar kulture, izvukao je 400,000 kuna za obnovu fasade”– ističe Mraović i dodaje da ti radovi nisu mogli biti skuplji od 100,000 kuna,a sada na ljude pada fasada. Mraović Milinovića optužuje i za podmetanje prilikom silovanja košarkašice pri čemu je najvažniju ulogu odigrao stanoviti Begić iz Istre koji je Mraovića provocirao da dovede košarkašice kod njihova stola. “Begić je u barem 10 navrata navalio da moram otić gori i dovest košarkašice za stol da sjede s njima. Odbijao sam na sve načine“. On nadalje ističe da je u Rijeku na sud išao po nalogu Milinovića i sutkinje Rudelić, a u Rijeci ga je optužila sutkinja Jovanić. Kaže i tu je bilo podmetanja, nije bilo njegovih svjedoka, nije bilo materijalnih dokaza, no ipak je “pod pritiskom medija koji su žestoko napadali na mene, pod pritiskom dr.Milinovića, a vjerojatno i sutkinje” osuđen.  Mraović dodaje da mu je najviše žao što je osnivač i utemeljitelj HDZ-a u Lici, a potom i sudionik popunjavanja narodne garde kojom su spašeni Gospić i Lika. Mraović Milinovića optužuje i za brojna druga “zlodjela” i dodaje da,  iako su  on i njegovi suradnici dali ostavke,  nastavili su  hodati po županiji, sazivati svoje ljude,a drugima zabranjuju dolazak na te skupove“. Mraović smatra da je Milinović HDZ-u nanio više zla nego svi drugi-  “Prošle su 4 godine od moga zatvora, dvije godine sam rehabilitiran i po meni mediji ne trebaju pisati on što su pisali prije 4 dana“.

Na novinarski upit o svom članstvu u HDZ-u Mraović smatra da je on i dalje član stranke, nije dobio nikakvo rješenje da je razrješen iz stranke,a on ne zna nijedan razlog zašto bi bio izbačen iz stranke. Ipak dodaje da je nedavno, nakon novinarskih napada,  odlučio napustiti HDZ, stranku koja je za njega svetinja. Nažalost za davanje novaca u džep Milinoviću on nema materijalnih dokaza,”jer je on tako izveo da nema dokaza” ali objašnjenje o tome kako je ostavio novac može dati  kada god tko to želi jer to je za njega nepobitna činjenica. Pitamo ga je li nekome već davao ove informacije, Mraović odrješito kaže NE!!! Ističe da je služio u najstrožim zatvorima koji postoje u Hrvatskoj gdje ga se pokušalo njega i ubiti.

Zašto je Mraović s ovim informacijama u javnost izišao baš sada teško je reći. On želi raskrinkati Milinovića. Očito smatra da je trenutak kada se Milinović bori za mjesto predsjednika stranke najpovoljniji.  Na konferenciji za novinare uz Lika-express bila je samo još jedna medijska kuća,no ne i  Mraovićev sin,  vlasnik lokalnog portala koji podržava Milinovića, ili bolje rečeno slijepi mu je sljedbenik. Mraović je u nekoliko navrata danas istaknuo da je Milinović htio uništiti i njega i sve njegovo. Tko će to i kako dokazati nije danas lako saznati.

*Portal Lika- express ne stoji uz navode izrečene u tekstu, oni su isključivo stav govornika

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima