Lijepo li i lako zarađene dnevnice!!!!

Objavljeno: 04/10/2016

Nakon ljetne stanke u Gospiću se danas održala redovna sjednica skupštine Ličko-senjske županije. Predsjednik skupštine, sasvim korektno, istakao je da su iza nas izbori, čestitao je svima na rezultatima   otvorio sjednicu, a onda je do vidjela došla potpuna politička nezainteresiranost onih koje smo birali da bi nas navodno zastupali u županijskoj skupštini. Malo toga njih zanima i malo ih građanskih problema tlači

GOSPIĆ- Nakon ljetne stanke okupiše se vijećnici sa svih strana županije kako bi razgovarali i vijećali o problemima koji muče žitelje ovoga kraja. Sjatiše se svi naši vrijedni političari, nisu zasjedali tri mjeseca pa puni pitanja, prijedloga i primjedbi nakupiše se u vijećnici da bi zaštitili interese svoga naroda….  Tako bi možda izgledao, u slavnoj ličkoj i hrvatskoj prošlosti, izvještaj sa sjednice skupštine Ličko-senjske županije. Nažalost ovi danas okupljeni vijećnici došli su čini se samo uzeti svoju  kuvertu s dnevnicom, a najviše je govorio predsjednik skupštine Darko Milinović koji je najavljivao točku po točku, otvarao raspravu na svakoj točci i zatvarao je, a naši vrli vijećnici šute li šute. Aktualni sat, molimo vas obratite pažnju na ključnu riječ SAT, trajao je svega 13 minuta, a cijela sjednica jedva više od sata. Lijepo ubijena dnevnica zar ne? A iz toga aktualnog sata izdvojiti ćemo pitanje SDP-ova vijećnika, inače i potpredsjednika skupštine Tomislava Zrinskoga koji je „ispod žita“ uspio provući pitanje o zgradi Lučke uprave u Senju koja je u najmu. Njega zanima po kojoj je ona cijeni u najmu. I župan Milan Kolić ističe da odluka o javnom nadmetanju spomenute nekretnine nije donesena jer zgrada još nije završena. Na potpitanje Tomislava Zrinskoga da gradski odbor HDZ-a u Senju koristi prostor senjske Lučke uprave župan Kolić nije odgovorio. Ostaje „visjeti“ u zraku, jer poslovnik ne dopušta dva pitanja,  hoće li i druge stranke moći koristiti spomenute prostorije. Nezavisni Stjepan Ćaćić, koji je zamjerio ličkoj politici da je maknut iz sporta pa se „ubacio“ u medije pitao je što se to gradi preko zgrade županije. Doznao je tako u istraživačkom novinarstvu da se radi o gradnji spomenika Anti i  Šimi Starčeviću, i Franu Kurelcu.  Zanimalo je Ćaćića kakva je uloga u projektu i s koliko sredstava u njemu sudjeluje županija, odnosno ako se nije uključila u njega zašto nije. Župan Milan Kolić istakao je da je županija uključena u gradnju ovoga spomenika. „Sukladno sa svojim financijskim mogućnostima sudjelovali smo u projektu sa 20,000 kuna, jer u razgovoru s autorom projekta gospodinom Pađenom saznali smo da je zatvorena financijska konstrukcija što i nije bilo tako. Zatražio je dodatna sredstva koja nisu predviđena,ali županija podržava izgradnju spomenika ovim znamenitim ličnostima.“- kaže župan Milan Kolić.

Na aktualnom satu, a nakon pitanja županijskog vijećnika Ivana Bižanovića, uzgred budi rečeno i on je, kao i Ćaćić  vlasnik internetskog portala pa je čini se političarima zanimljivo biti i među medijima, bilo je govora i o smještaju u staračkim domovima u Lici. Naime prema njegovim informacijama u Otočcu je cijena doma dvostruko veća nego u Gospiću pa on pita, vraćaju li se tako neki stari dugovi. Milan Kolić smatra da se radi o više kategorija i mjerila. Niska cijena u Gospiću odnosi se na stari dio doma koji je odredilo Ministarstvo i nije se mijenjala već 15 godina.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima