MOST u Gospiću

Objavljeno: 30/08/2016

Parlamentarni izbori se približavaju, 11.rujna imati ćemo izbor između brojnih lista i kandidata.  Pravo je pitanje je li naše društvo spremno za to. Za što se zalažu oni, tu mislim na političare, a za što mi? Razmislite dragi čitatelj,i jer oni su u našoj službi, dok mi u njihovoj nismo. Oni trebaju mahati zastavicama kako mi hoćemo, a ne mi kako oni hoće. Mi ih biramo i dajemo im plaće, pogodnosti i saborske mirovine, to smo dali nekima od njih. Želimo li im dozvoliti da budu iznad nas???

GOSPIĆ- MOST je danas došao u Gospić, prihvaćen od simpatizera i podupiratelja liste. MOST želi čuti što građani očekuju od njih, oni su  pokazali da je MOST jedina politička opcija kojoj su nacionalni interesi iznad osobnih. Barem oni tako misle, ne nužno i mi.  Nives Strenja Linić vraća se u blisku povijest, HDZ je inzistirao na preslagivanju, MOST-ovci to nisu željeli i nisu izdali nacionalne interese. Ona kaže da dvije najjače stranke i dalje dogovaraju poslove i sve ono što su radili 25 godina. Poseban problem, prema njoj, je politička korupcija koja je dovela do toga da se rat jeftino rasprodaje, a domoljublje nema prolaza. „Strašno mi je slušati prijatelje koji govore o tome, ukoliko nemaju pravu iskaznicu,  ne mogu napredovati,a oni koji su bili dezerteri postaju gospodari moći“. Ona traži podršku jedinoj opciji koja će se boriti protiv korupcije koja je ušla u sve pore društva. Na naš upit zašto MOST do sada nije otvarao koruptivne teme iz Ličko-senjske županije, Strenja Linić kaže da to treba napraviti DORH. Problem Like je odlazak mladih,a politiku protiv toga može održati jedino MOST. Beskompromisna borba protiv političke korupcije ušla je u sve pore društva Like, protiv toga se mora boriti Miro Bulj, nositelj MOST-ove liste u 9.izbornoj jedinici. Na našu primjedbu da su imali 8 mjeseci za prijavu kriminalnih slučajeva, ona kaže da se radi o slučajevima u obradi. Ona smatra da MOST nije eksperiment, već jedina politička opcija spremna predati mandate i ići na nove izbore na osnovu onoga što su prihvatili građani.

Braniteljske podjele njoj su poseban problem. Poručuje da ono za što će se boriti MOST-ovci jest to da poruče političarima „maknite prste od hrvatskih branitelja“, oni zaslužuju da ih se poštuje tijekom cijele godine.

U Gospić je došao i gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac, koji, kao nezaivsni kandidat, s MOST-ove liste želi u Sabor ući s 4.mjesta. On je svjestan da su brojke za županiju loše, da ljudi bježe iz nje. „Parola koju su slagali Milinović i Jurković promijenila se i ona sada glasi „traži se karta više za odlazak iz Like“.- kaže Kostelac. Prema Anti Dabi, gradonačelniku Novalje MOST ima vjerodostojnost. „Ne bojte se, vrijeme je demokracije i slobodnih mišljenja. Treba otvoriti prostor  novim opcijama“. Stjepan Kostelac posebno se obrušio na činjenicu što su zaposleni u javnim službama postali javna glasačka mašina.

Čudna su čini se vremena u Lici.Ne tako davno i u Otočcu se klicalo Milinoviću, danas pozivaju na promjene. Ante Dabo iz Novalje kaže da MOST ima vjerodostojnost, Milinović ne. „Ne bojte se, vrijeme je demokracije, pustite ucjene i pritiske“- poručuje u Gospiću slobodni gradonačelnik Novalje Ante Dabo. Može li  pokus vjerodostojnosti proći u Lici, odnosno hoće li se dići glas slobode i prave vjerodostojnosti? Iz HDZ-a neće, jer kulise njihovih skupova  pokazuju  da su direktori javnih, gradskih i županijskih poduzeća u HDZ-u, ravnatelji i direktori  nacionalnih poduzeća s ispostavama su u HDZ-u, sva sila „menadžerske moći“ na skupovima HDZ-a slije se tamo. A s govornice u oči bode natpis vjerodostojnost.  Slučajno ili ne? Jesu li baš svi oni s voljom i željom, s vjerom u HDZ-ovu politiku tamo ili moraju. To je tema naše sljedeće ankete. A do tada, dragi glasači, pripremajte se za izbore, važite i izvažite jer mi ih postavljamo na mjesta na kojima lagodno žive, a onda nas se sjete oko izbora.

Milan Tomašević

Možda Vas zanima