Na današnji dan prije 28 godina osnovan gospićki HDZ

Objavljeno: 07/04/2018

Iz Povjerenstva Gradske organizacije HDZ-a grada Gospića danas poslijepodne dobili smo priopćenje, podsjetnik na to da je na današnji dan prije 28 godina osnovan Gradski odbor HDZ-a. Priopćenje uz čestitku članovima stranke prenosimo u cijelosti:

Dana 8. travnja 1990. godine, na Cvjetnu nedjelju, službeno je osnovan Gradski odbor HDZ-a Grada Gospića, nakon čega su se počeli osnivati ogranci stranke po prigradskim naseljima.

Mjesecima se pokušavalo prikupiti desetak članova u Gospiću kako bi se osnovao inicijativni odbor HDZ-a Grada Gospića, što je u to vrijeme bilo iznimno teško jer je komunistička partija u gradu bila iznimno utjecajna.

Osnivanje se odvilo u prostorijama današnjeg Kina “Korzo” koje je tada nosilo naziv Kino “Jedinstvo”, na Cvjetnu nedjelju nakon mise, a sve kako bi odaziv pučanstva na osnivačku skupštinu HDZ-a bio što veći.

Osnivanje je bila uvertira kako bi HDZ sa svojim kandidatima nastupio na prvim višestranačkim izborima koji su bili preduvjet za samostalnost Republike Hrvatske i odvajanje iz SFRJ.

Ovim putem svim utemeljiteljima, članicama, članovima i simpatizerima HDZ-a s područja Grada Gospića čestitamo 28. godišnjicu od službenog utemeljenja stranke u Gradu Gospiću.

 

Povjerenstvo Gradske organizacije HDZ-a Grada Gospića

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima