Na današnji dan prije 29 godina osnovan HDZ u Perušiću

Objavljeno: 18/03/2019

GOSPIĆ- Na današnji dan 18. 03. 1990. god. , prije 29 godina,  u Perušiću je utemeljena Općinska organizacija HDZ-a za Zajednicu općina Gospić, te Temeljni ogranak HDZ-a Vaganac kojim povodom se ujedno obilježava i utemeljenje Općinske organizacije HDZ-a za Općinu Plitvička Jezera. Dan ranije odnosno 17. 03. 1990. god. osnovan je Temeljni ogranak HDZ-a za Kosinj.
Znakovito je da je upravo 18. 03. 1990. god. u Benkovcu od strane velikosrpskih ekstremista izvršen bezuspješan pokušaj atentata na Dr. Franju Tuđmana.
U ime Županijske organizacije Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” za Ličko-senjsku županiju, ovim putem svim hrabrim domoljubima koji su u tim za Hrvatsku državu iznimno bitnim danima aktivno učestvovali u osnivanju organizacija HDZ-a, kao i svim drugim članovima i simpatizerima HDZ-a od srca čestitamo 29. godišnjicu osnutka stranke koju smo predvođeni Dr. Franjom Tuđmanom osnivali kako bi ostvarili tisućljetni san Hrvatskog naroda za samostalnom, suverenom i neovisnom Hrvatskom državom.

Predsjednik
ŽO HDZ “Dr. Franjo Tuđman” LSŽ
Miroslav Petry

Možda Vas zanima