Nacional ponovno piše o malverzacijama i političkim igrama u Lici

Objavljeno: 06/12/2016

Likaclub, internetski portal, piše o najnovijem broju tjednika Nacional koji ponovno piše o financijskim malverzacijama,ali i o ukupnom političkom,ali i društvenom stanju u kojemu se nalazi Ličko-senjska županija. I Nacional piše o onome o čemu piše i lika-express o do sada nezamislivom ujedinjenju HDZ-a i SDP-a na sjednici županijskog Antikorupcijskog povjerenstva

GOSPIĆ- U novom broju Nacionala još jednom se spominje velika afera koja trese Ličko-senjsku županiju. Prije dva tjedna  jedan od najpoznatijih političkih tjednika u Hrvatskoj pisao je o višemilijunskoj krađi iz Ličko-senjske županije, uslijedio je i nastavak. Ovaj put novinarka Nacionala prisustvovala je sjednici Antikorupcijskog povjerenstva Ličko-senjske županije na kojoj se našao i nepozvani gost, župan Kolić.Sjednica je po pisanju Nacionala bila nesvakidašnja, a obilježilo ju je ujedinjenje ljutih protivnika u Lici – HDZ-a i SDP-a. Zanimljivo je kako su se ujedinili protiv Ante Franića iz HSLS-a, ujedno i predsjednika Antikorupcijskog povjerenstva Ličko-senjske županije.

“Sprečavanjem normalnog rada Antikorupcijskog povjerenstva Županije blokira se svaki pokušaj borbe protiv nepotizma i korupcije, a to vrlo opasno i ukazuje na činjenicu da u Županiji postoje strukture kojima nije u interesu iskorjeniti korupciju.” – navodi Franić za Nacional. Među ostalim, osim pokušaja blokade rada povjerenstva, pritiske je potvrdila i članica povjerenstva Zrinka Rosić koja je na sjednici javno iznijela da je neposredno prije sastanka dobila neizravnu telefonsku prijetnju nepoznate osobe koja je u poruci u negativnom kontekstu spominjala predsjednika Povjerenstva.

Zanimljivo je pritom da je više izvora iz Gospića i Ličko-senjske županije s kojima je Nacional kontaktirao prikupljajući informacije za članak, upozorilo na golemi strah i psihozu koji vladaju u gradu te da mnogi u strahu od odmazde čelnih ljudi HDZ-a, a posebno u strahu od gubitka radnog mjesta ili izloženosti prijetnjama i šikaniranju svih onih koje se odvaže na istup u javnosti i razgovor s novinarima, pristaju govoriti jedino pod uvjetom zaštite identiteta. – također navodi Nacional u najnovijem broju na kioscima.

Osim toga, u tekstu se navodi zanimljiv i konkretan podatak o masi sredstava za isplatu plaća u 2015. godini. Prema propisima, dozvoljena masa sredstava za 2015. i plaće u Ličko-senjskoj županiji bila je 3,2 milijuna kuna, a isplaćeno je više nego duplo – čak 8,9 milijuna kuna što iznosi čak 52% ukupnog županijskog proračuna.

Izvor likaclub.eu

Možda Vas zanima