I nakon Petra Petar!!!

Objavljeno: 13/10/2017

Petar Radošević, aktualni predsjednik Vijeća grada Gospića, dugogodišnji HDZ-ov radnik, osoba koja je u svome radu stekla povjerenje i članstva i čelništva stranke, kao vršitelj dužnosti predsjednika odbora preuzeo je gospićki HDZ. Iako su pred članovima ove stranke izbori i to po najdemokratičnijem načelu, jedan član jedan glas, vjerujemo da je Radošević nakon ove v.d. priče, budući predsjednik HDZ-a u ličkoj metropoli. Zbog poraza na izborima Petar Krmpotić podnio je ostavku, trebaju li to napraviti i ostali gubitnici? Tu pogotovo mislimo na Šutića i Luketića, iako predsjednik ličko-senjskog HDZ-a Darko Milinović tu dvojicu ne stavlja u isti koš. Ipak, čini se da će biti još nekoliko smjena ili odlazaka čelnika HDZ-a u Ličko-senjskim gradovima i općinama. Dva su sigurna.

 

GOSPIĆ- Od lokalnih izbora prošlo je nešto više od 4 mjeseca. Upravo toliko prošlo je od poraza Petra Krmpotića, predsjednika HDZ-a Gospića u izborima za gradonačelnika Gospića. Danas je na konferenciji za novinare predsjednik županijskog HDZ-a Darko Milinović javnosti predstavio najvažnije novosti, nakon Petra Krmpotića čelo HDZ-a Grada Gospića preuzima Petar Radošević. “Petar Krmpotić podnio je jučer ostavku na čelo predsjednika gospićkog HDZ-a. U 16 godina napravio je mnoge dobre stvari i kao predsjednik stranke i kao gradonačelnik. No, došlo je vrijeme za iskorak i za nove ljude“- između ostaloga rekao je Milinović i naglasio da je v.d.predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Petar Radošević izabran jednoglasno. Radošević ima ograničeni rok trajanja, a u polugodišnjem razdoblju dužan je organizirati izbore po načelu jedan član-jedan glas. Milinović je zadovoljan sa snagom gospićkog HDZ-a i Radošević ima njegovu punu potporu. Dosadašnji čelnik HDZ-a Gospića Petar Krmpotić kaže da je stranka izgubila mjesto gradonačelnika, zadržala mjesto predsjednika vijeća,ali da je vrijeme da se stranka osvježi. Za svoga nasljednika smatra da ima ljudske i političke kvalitete, te dodaje da je on uvjeren da će na izborima, kad god oni bili, za novog gradonačelnika biti izabran čovjek iz HDZ-a. “Ostajem i dalje vojnik stranke i Petar i svi drugi mogu računati na mene. Uvjereni sam optimist da će se HDZ vratiti na vlast u Gospiću“- ističe Krmpotić.

Novi predsjednik, odnosno v.d.predsjednika HDZ-a Petar Radošević kaže da je svjestan da sada preuzima jednu ograničenu misiju, da mora organizirati stranačke izbore,ali isto tako obećava da će HDZ na izborima izabrati najboljeg kandidata,a da će većina u Vijeću grada Gospića nastaviti svoj rad. “U narednih par mjeseci, dok ne dobijemo novog predsjednika, raditi ćemo i političku obavezu. Podržati ćemo sve što je HDZ do sada radio,ali  pratiti ćemo i postupke sadašnje gradske vlasti i biti potpuno konstruktivni. No za sada nemamo priliku što podržati“- kaže Radošević i dodaje da će se nakon čekanja vidjeti žele li građani neke novitete s obzirom na sterilitet aktualne vlasti. “Nije poanta biti  na vlasti, mali smo grad i trebamo podržati ono što valja da budemo zadovoljni u ovome gradu“- kaže Radošević i ističe da osjeća i volju članova stranke i potrebe građana. “Pozivam sve građane da svi zajedno pokušamo usmjeriti naš život u pozitivnom smjeru i da sve negativne tenzije ostavimo iza nas“.

Na novinarski upit jeli zadovoljan s radom gradonačelnika Radošević kaže da nije zadovoljan, da je očekivao puno više. “Trenutni gradonačelnik izvršava samo negativniji dio svojih obećanja. Ne mogu to razumjeti,ali strpiti ću se neko vrijeme“- kaže Radošević i dodaje nešto pomalo čudno, da se osjećaju svakodnevne tenzije i šikaniranje. Nastavlja nadalje da je Starčević obećao zapošljavanje,a ne otkaze(?) i da očekuje da će se to i dogoditi.

Bivšeg čelnika HDZ-a Petra Krmpotića pitali smo što je moralno u odlasku sa čela HDZ-a četiri mjeseca nakon izbornog poraza. Nakon što je autoru ovih redaka pokušao “pojasniti” definiciju morala ipak je odgovorio da je HDZ prevelika stranka koja bi radila ad hoc rješenja i da smatra da 4 mjeseca nije previše za analizu i za novi iskorak. “Nemam nikakvih skrupula, stvar je jasna HDZ je najjača, pobjednička stranka i ako naš kandidat pobijedi to je uspjeh,a ako ne pobijedi je neuspjeh“- ističe Krmpotić.

Predsjednik županijskog HDZ-a Darko Milinović kaže da bi se sljedećeg tjedna trebale doznati stranačke novosti i za one lokalne jedinice u kojima nije polučen dobar rezultat. “Svaka sredina ima svoje specifičnosti. Oni su već razgovarali sa mnom u tome smislu u kojemu je to jučer napravio Petar Krmpotić. Postoji mehanizam raspuštanja stranke i mehanizam davanja ostavke predsjednika. Gradski odbor u Gospiću je dobro obavljao funkciju, imamo predsjednika vijeća,  za gradonačelnika smo izgubili. U Otočcu smo dobili Gradsko vijeće,a što se tiče Brinja i Korenice tu je situacija kristalno jasna, stranka ne funkcionira onako kako bi najjača stranka trebala funkcionirati“- rekao je Milinović,a mi dodajemo da očekujemo još barem dva, ako ne i tri, četiri moralna poteza čelnika HDZ-a po lokalnim jedinicama i njihov odlazak.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima