Nikola Maras uz podršku Peđe Grbina i brojnih članova stranke krenuo u borbu za predsjednika županijskog SDP-a!!!

Objavljeno: 05/06/2018

Nikola Maras, šef gospićkog SDP-a, član Skupštine ličko-senjske županije i već godinama jedan od najaktivnijih SDP-ovaca u Lici danas je službeno krenuo u kampanju za predsjednika stranke na županijskoj razini. Oštro je prozvao profesionalnu zaposlenicu, tajnicu stranke Lidiju Pemper koja taj posao obavlja iz Rijeke i bez vozačke dozvole,a aktualnog predsjednika Tomislava Zrinskog optužio je za podmetanja i igre kako bi ga spriječio na ulasku u Sabor što je Maras trebao napraviti po broju glasova. Očekuje da će Zrinskoga pobijediti na untarstranačkim izborima. 

GOSPIĆ- Pod motom “Vjerujem svim srcem u SDP koji pobjeđuje” predsjednik gospićkog SDP-a Nikola Maras krenuo je i službeno u kampanju  za predsjednika SDP-a Ličko-senjske županije. Na njegovom današnjem predstavljanju u Gospiću bili su brojni članovi stranke, predsjednici stranke iz Lovinca  i Otočca, te čovjek iz vrha stranke, div iz Istre Peđa Grbin. Nikola Maras smatra da danas ne postoji pravedno društvo koje će ljudima omogućiti da se osjećaju dobro i vjeruju u bolje sutra. Smatra da članovi stranke imaju obavezu stvoriti bolje sutra svim građanima, a pogotovo ta prava i obaveze imaju čelnici stranke. Maras iskreno priznaje  da ni u ličkom SDP-u stvari ne stoje dobro,a kako se u neku ruku “krše” stranačka,ali možda i moralna pravila pokazuje primjer profesionalne zaposlenice, tajnice Lidije Pemper. Ona je zaposlena u stranci, ali za ličko-senjski SDP radi iz Rijeke, a koliki je paradoks njezin posao po Marasu pokazuje činjenica da nema vozačku dozvolu. “Taj posao treba raditi profesionalac koji je objektivan , a ne osoba koja se upliće u pojedinačno lobiranje za čelnika lokalnih organizacija“. Marasu smeta i činjenica da županijska organizacija ima minimalan i nestatutaran broj sastanaka. Iznio je i jednu skandaloznu odluku. Naime, on je kao 6.na listi s velikim brojem preferencijalnih glasova trebao uči u Sabor. “Krenula su lobiranja iz Ličko-senjske županije, upravo od predsjednika Tomislava Zrinskoga da bi došlo do toga da predsjednik Glavnog odbora ucjeni predsjednika stranke Davora Bernardića  i kaže da ukoliko ja budem saborski zastupnik da će on dati ostavku na mjesto predsjednika Glavnog odbora“. Maras nije ušao u Sabor,ali već je pred ove izbore najavio da ukoliko postane šef županijskog SDP- neće više ni biti na listi za Sabor.

Potpredsjednik SDP-a, Peđa Grbin div iz Istre, čovjek koji je sa svojih 210 centimetara od košarkaški visokog Nikole Marasa viši “za glavu” smatra da je puno teže biti SDP-ovac u Gospiću nego u Rijeci, Koprivnici ili Puli jer treba reći car je gol i kritizirati one koji su na vlasti. Osvrnuo se i na stanje u Hrvatskoj koje, naravno ako gledamo gospodarstvo,  nije dobro jer industrijska proizvodnja opada,a BDP presporo raste. Za Marasa je rekao da je strašno tvrdoglav,ali ima jednu od za političara najvrjednijih vrlina, upornost. Po završetku sastanka, ekskluzivno za portal Lika-express Grbin je rekao da SDP nije u najboljem svjetlu u cijeloj državi i to se popravlja od općina i gradova, preko županija. S nacionalne razine nema službene podrške niti jednom kandidatu, no članovi to mogu osobno napraviti. On osobno podržava one koji se predano bore za SDP, za socijal-demokratske vrijednosti, za pravdu, jednakost i slobodu, takve će kandidate podržati i takav je i Maras. Smatra da bi bilo dobro da je Maras ušao u Sabor jer bi imao priliku govoriti o problemima Like, problemima brdsko-planinskih krajeva, dijela Hrvatske koji je najviše “oštećen” depopulacijom, no nažalost Lika nema takvog čovjeka u Saboru.

Zanimljiv je ovo bio skup. Pokazao je da SDP nema usiljene skupove sa montiranim mahanjima zastavicama, na skupu su se iz klupa dijelili komplimenti Grbinu s kojim se svatko želio fotografirati,a nakon sastanka nastala je i spontana zajednička fotografija. Grbin je za razliku od nekih političara koji mahnu okupljenoj gomili i pod paskom tjelohranitelja “pobjegnu” za Zagreb stisnuo ruku svakome članu stranke, sam otišao u trgovinu,a onda i večerao sa svojim “drugovima”.

Izbori će se održati u subotu 16.lipnja, članovi stranke podržati će ili Marasa ili aktualnog predsjednika Tomislava Zrinskog.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima