Novi predsjednik HDZ-a Ličko-senjske županije Marijan Kustić dobio 2792 glasa na današnjim izborima!!!

Objavljeno: 09/09/2018

GOSPIĆ- Sada već bivši povjerenik i novi predsjednik Ličko-senjske organizacije HDZ-a Darko Nekić i Marijan Kustić održali su, dva sata nakon što su birališta zatvorena, konferenciju za novinare nakon provedenih izbora za predsjednika. Iako je već danima jasno da će Kustić kao jedini kandidat i pobijediti na izborima, njega kao predsjednika svakako veseli veliki broj glasova koje je dobio. Veseli to i povjerenika na odlasku Nekića koji je, čini se, sa svojim povjerenstvom odradio dobar posao. Da je povjerenstvo dobro radilo Nekić argument, osim uspješno provedenih izbora,  vidi i u činjenici da stranka ima 200,000 kuna na računu što do sada i nije bilo tako. Zahvalio se Nekić svima koji su radili u povjerenstvu, kao i svima onima koji su danas glasali.

Objasnio je Nekić da su izbori protekli u demokratskom ozračju, bez ikakvih incidenata  na ukupno 34 biračka mjesta. Rekao je da nije bilo ni fiktivnih članova i punjenja kutija, svaki član koji je izišao na biračko mjesto morao se potpisati na listić.  Nekić se kratko dotaknuo i nezavisnih promatrača ovih izbora. Za njega je to potpuno novi  fenomen za koji nije ni znao da postoji. “Ovo je valjda prvi put u hrvatskoj političkoj povijesti da su se na stranačkim izborima pojavili nezavisni promatrači.Imali ste priliku čitati po pojedinim portalima kako su ti nezavisni promatrači dostavljali nekakve rezultate. Ja moram reći da ti rezultati koji su objavljivani tijekom dana nisu ni približni istini“- kaže Nekić. Objasnio je da priča o zaštitarima također ne drži vodu. “Samo na jednom biračkom mjestu bili su zaštitari,ali isključivo kako bi osiguravali imovinu koja se na tom biračkom mjestu nalazila. Zaštitari na tom jedinom biračkom mjestu nisu utjecali na ni jedan način na izbore“.

Ukupno je na izbore izišlo 2,842 člana HDZ-a u cijeloj županiji. Od toga je 2, 792 člana glasalo za Marijana Kustića. Svega 50 listića bilo je nevažeće. Na izbore je izišlo oko 35% od ukupnog članstva stranke u županiji. Novi predsjednik Marijan Kustić kaže da je ovo danas pobjeda HDZ-a Ličko-senjske županije. Zahvalio se svima koji su izišli na izbore. “Zahvaljujem se posebno svima koji su izišli na izbore u Gradskoj organizaciji HDZ-a Gospić, uz velike pritiske koje su imali, uz nezavisne koji su okolo snimali, nazivali članove na birališta. Usprkos tome izišao je veliki broj članova HDZ-a grada Gospića. Od srca im se zahvaljujem i svojim radom pokazati ćemo im da su zaokružili budućnost boljeg i uspješnijeg HDZ-a” rekao je Kustić i  obećao da će raditi na jedinstvenom HDZ-u kako bi stranka vratila sve izgubljene gradove i općine na lokalnim izborima. Kaže da se čuo s predsjednikom stranke Plenkovićem koji je čestitao i njemu i članovima stranke. Kao prvi potez napraviti će reviziju članstva jer smatra da brojka od oko 8,400 članova nije realna. Vratiti će pobjednički duh stranke u županiji.

Izbori se još moraju provesti u Gospiću, Novalji i Brinju.

 

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima