Pismo čitatelja:”Nikola Lalić pokušava preuzeti Prosvjetu, uhljebljivati svoje rođake dok i Srbi i Hrvati odlaze u Njemačku”!

Objavljeno: 22/03/2018

Čitatelj iz Korenice piše nam o zbivanjima u Prosvjeti, kulturnoj udruzi Srba, koja, kako kaže, ima znatna financijska sredstva od države. Preuzeti je želi dožupan Nikola Lalić nasilnim guranjem svojih rođaka u udrugu kako bi mogao upravljati procesima u srpskoj zajednici u Lici. A dok on to radi Srbi odlaze iz Korenice u Njemačku. Pismo prenosimo u cijelosti:

KORENICA- Kako se sve više najavljuju prijevremeni izbori u državi,a klimaju pozicije i u županiji i manjisnkoj srpskoj zajednici u Lici velike turbulencije i pokušaj čelnika sdss-a da koreničku Prosvjetu, koja jedino nije bilo pod kontrolom stave pod svoju kontrolu.

Predsjednica Prosvjete u Korenici Seka Prica putem društvenih mreža djeli apel da se zašite djeca od štetne politike čičkog sdss-a i preuzimanja svih institucija.

Da bi se smjenila dosadašnja predsjednica Prosvjete, na silu se učlanjuju ljudi od najvećeg povjerenja i članovi obitelji čelnika sdss-a kako bi imali većinu u skupštini. Iz objavljenog dokumenta se vidi da je navodna sjednica glavnog odbora koji je pod kontrolom sdss-a, održana 05.12.2017. godine,a odluka se Seki Prici dostavlja 20.03.2018 godine odnosno odmah drugi dan nakon što je zakazala izvještajnu skupštinu koju pokušavaju pretvoriti u izbornu.

Dakle,navedena odluka se dostavlja sa više od 4 mjeseca zakašnjenja.

Sa tom odlukom novi članovi Prosvjete postaju Mišo Prica-Zamjenik načelnika općine Plitvička jezera, Zdravko Žigić,potpredsjednik općinskog vijeća Plitvičkih jezera i njegova supruga, Radmila Đević,potpredsjednica koreničkog sdss-a i bliska rođaka Nikole Lalića poznata po zapošljavanju u općini Udbina  i njena sestra Mirjana Đević.

Nasilnim guranjem u kulturnu udrugu Srba svojih najbližih suradnika i bliskih rođaka Nikola Lalić pokušava preuzeti i ovu organizaciju sa znatnim financijskim sredstvima iz državnog proračuna kako bi mogao i dalje upravljati sa svim procesima u srpskoj zajednici u Lici, uhljebljavati svoje rođake dok ostali Srbi zajedno sa svojim susjedima Hrvatima odlaze u Njemačku.

Ova odluka nije iznenadila koreničane pošto se upravo Lalić nedavno hvalio po koreničkim kafićima kako će “nejgova” Mirjana Đević biti nova predsjednica Prosvjete. Radmilu je zaposlio u općinu Udbina, Mirjanu će u “Prosvjetu” , njihovi roditelji poznati po bezbroj tučnjava u Korenici u ratno i prijeratno vrijeme, zakupljuju nekoliko desetina hektara zemlje u Frkašiću,a ostali Srbi kupujte što prije karte za Njemačku.

Srbi iz Korenice probudite se i zaustavite Nikolu Lalića u njegovim namjerama.

 

Pozdrav od čitatelja iz Korenice.

Možda Vas zanima