Povjerenstvo HDZ-a Gospić: “Čega se Darko Milinović boji? Možda novih izbora i svojega definitivnog političkog kraja”!

Objavljeno: 23/03/2019

GOSPIĆ- Povjerenstvo HDZ-a Grada Gospića reagiralo je na tekst objavljen na lokalnom portalu Lika-online. Reagiranje prenosimo u cijelosti:

“Naprosto je neugodno čitati kako se deplasiranim informacijama i zloupotrebom podataka nasilno pokušava izobličiti politička stvarnost u Ličko-senjskoj županiji. Također ovo smatramo neprimjerenim i štetnim za ugled ne samo Gradske organizacije HDZ-a Gospić, već i za percepciju stranke na državnoj razini.

Kako je navedeni članak prepun deplasiranoga igranja s brojkama na štetu istine, prisiljeni smo ponuditi istinitu alternativu.

Dr. Milinović proziva gospićki HDZ zbog slavlja rezultata od 25%, a on je u tom istom gradu kao nositelj Nezavisne liste s pozicije župana, osvojio svega 27% glasova i to na način da je cijelo vrijeme kampanje dovodio birače u zabludu gradeći svoju kampanju na imenu i brendu HDZ-a. Nakon 18 godina obnašanja različitih dužnosti i funkcija dr. Milinović u svojemu gradu na izborima je uspio dobiti samo 27% glasova. Još banalnije je da je župan u kako on naglašava “svojoj” Ličko-senjskoj županiji dobio samo 20% glasova odnosno da se protiv njega plebiscitarno izjasnilo 80% birača županije, koji očito na njega nisu ponosni! Zar to nije istinski politički debakl?Ipak, Milinovićevi politički debakli ovdje ne staju.

Na lokalnim izborima 2017. godine HDZ-ov kandidat za gradonačelnika grada Gospića Petar Krmpotić izgubio je od Karla Starčevića za 100 glasova, a na nedavnim izborima za članove Županijske skupštine dr. Milinović od istog Karla Starčevića u istom gradu gubi za 740 glasova.

Lista HDZ-a i koalicijskih partnera na izborima za članove Županijske skupštine Ličko-senjske županije u Gospiću je dobila samo 80 glasova manje od Nezavisne liste dr. Darka Milinovića iako je nositelj liste HDZ-a i koalicijskih partnera bio Marijan Kustić iz Novalje, a ne netko iz Gospića.

Nadalje, ne smatramo bitnim iznošenje podatka kako su liste Darka Milinovića i HSP-a Karla Starčevića zajednički na ovim izborima u Gospiću dobili 64%. Toliko su također zajednički dobile i liste HDZ-a i koalicijskih partnera i HSP-a.

Isti dr. Milinović hodočastio je, podsjetimo, po županijskim ustanovama i trgovačkim društvima i nasilno se sastajao sa službenicima županije te manipulirao i iskorištavao svoju poziciju župana. Svoju taktiku često je iskušavao i po staračkim domovima u Udbini, Gospiću i Otočcu, a u jeku kampanje smijenio je i direktora Lika cesta te prisiljavao zaposlenike toga poduzeća na potpisivanje njegove kandidature i glasanje za njega. Istu je taktiku provodio je i u drugim županijskim institucijama.

Sasvim je u ovom trenutku jasno zašto dr. Milinović nije dao ostavku na mjesto župana. Da on u izbore nije ušao u svojstvu župana, ne bi ni prešao izborni prag niti bi mogao vršiti pritisak na županijske institucije čiji su zaposlenici pod prisilom i u strahu od gubitka radnog mjesta bili prisiljeni glasati za njegovu Nezavisnu listu.

Dr. Darko Milinović uspješno je skrio svoju političku nesigurnost, manjak popularnosti i istrošenost svoje političke figure iza dužnosti župana i službi pod ingerencijom županije: Upravni odjel za graditeljstvo, Zavod za prostorno planiranje, LIRA, Lika ceste d.o.o. s ispostavama po gradovima i općinama, Županijska uprava za ceste, osnovne i srednje škole po gradovima i općinama, Opća bolnica Gospić, domovi zdravlja po gradovima i općinama, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Ličko-senjske županije s ispostavama po gradovima i općinama, Dom za stare i nemoćne Gospić s ispostavama u Otočcu i Udbini, Lučka uprava Senj i Lučka uprava Novalja, Županijska vatrogasna zajednica…

Dr. Milinović nikada nije opravdao svoju funkciju župana jer se prvo bavio sukobima s današnjim gradonačelnikom grada Gospića gospodinom Karlom Starčevićem, potom se 2018. godine bavio unutarstranačkim izborima, a 2019. se bavi izbornim rezultatima HDZ-a i koalicijskih partnera, sve u svrhu skrivanja svoje nesigurnosti i straha.

Čega se Darko Milinović boji? Možda novih izbora i svojega definitivnog političkog kraja”.

 

Povjerenstvo GO HDZ-a grada Gospića

Možda Vas zanima