Pozivam gospodina Darka Milinovića da se javno ogradi od tekstova na portalima Lika-online i GS-press o mojoj isprici njemu. To je bio džentlmenski dogovor nas dvojice koji ne trebaju komentirati razni “novinari”!

Objavljeno: 10/01/2018

Novinar i urednik portala Lika express Milan Tomšević javno se ispričao Darku Milinoviću zbog neistina izrečenih kao sugovornik Jutarnjeg lista.“Ja se gospodinu Darku Milinoviću, preko svoga portala, iako na njemu nije prenešen ni napisan taj tekst, javno ispričavam zbog tog dijela izjave. Ispričavam se i ako mu je ta izjava od nedjelje do danas nanijela moralnu, materijalnu , osobnu ili bilo kakvu štetu!!!”, stoji u objavi Lika expressa koju potpisuje Tomašević.Tomašević je u svome novinarskom stilu poznat kao veliki kritičar lokalnog HDZ-a, komentator svega i svačega, dok s druge strane za aktualnog gradonačelnika Gospića Karla Starčevića ima samo riječi hvale. Pa čak i kada ovaj priča nebuloze, što nije rijetka pojava.Ova isprika je tek vrh ledenog brijega, odnosno manji dio neosnovanih kritika i uvreda na račun „one druge strane“. Možda se Tomašević uskoro ispriča i zbog nekih „uhljeba“.

Ovako jutros ili noćas o mojoj javnoj isprici Darku Milinoviću pišu portali Lika-oniline i GS-press. Dakle, ovdje piše da se ispričavam zbog neistine, pažljivim čitanjem vidi se da ja to nisam napisao. Moj tekst isprike totalno je isječen i autori su uzeli samo ono što njima paše. Naravno, uobičajena neprofesionalnost na djelu. Tomašević nije komentator svega i svačega, piše i radi kako hoće i želi jer je neovisan. Tomašević se nikada, za razliku od Vas gospodo neće spustiti na tu jadnu ljudsku razinu i reći da gradonačelnik ili župan priča nebuloze. To nije kultura gospodo “novinari“. Sramotno je što pišete da gradonačelnik priča nebuloze, no taj izričaj vaša je sramota. Ovakvo pisanje kakvo je bilo o mojoj isprici Milinoviću Vaš je krajnji doseg, jadno, neprofesionalno i naravno nepismeno. Naravno tekst ne potpisuje autor teksta, potpisan je od strane redakcije, u jednom slučaju L.O. ,a u drugom GS-press. Jedina čitatelju uočljiva razlika je što umjesto u novinarskom stilu piše u blogerskom stilu. Naravno, tko god bio autor teksta ne zna razliku između novinara i blogera jer nisu ni jedno ni drugo. No, s tim umovima se stvarno neću opterećivati.

I još nešto, zbog kojih bi se to uhljeba ja trebao ispričati??? U obrtu Lika-express radi jedna osoba, moja malenkost. Znači zaposlio sam sebe sama, i zbog toga se ne sramim!!!

I ovaj tekst, kao i sve druge,kao i izjavu za Nedjeljni Jutarnji potpisujem svojim imenom za razliku od njih koji se skrivaju iza redakcijskih potpisa. No ako im je ta vijest već bila top onda su mogli prenijeti sve što sam ja napisao. Dakle, prenosim sada svoju javnu ispriku Milinoviću objavljenu na portalu Lika-express:U Nedjeljnom Jutarnjem od 7.siječnja ove godine objavljen je veliki tekst pod naslovom “Pobuna vladara Like“. Jedan od sugovornika autoru teksta, kao svjedok vremena, novinar koji Milinovića prati 17 i pol godina bila je i moja malenkost,autor ovih redaka, Milan Tomašević. U jednom dijelu teksta između ostalog prenešen je dio moje izjave “Posebna priča je ženski košarkaški klub Gospić, Milinovićeva posebna ljubav u koju su brojni, da bi dobili neke poslove, morali uložiti koju kunu. I to je jedna od javnih tajni ovoga političara i ovoga grada. Tisuće i tisuće kuna brojni su poduzetnici dali za rad ovoga kluba kako bi mogli dobiti neke poslove. Isto tako brojni su poduzetnici odustali od ulaganja u Liku jer su morali dati „pinku“ za košarkaški klub, lokalni HDZ ili nešto drugo. Sve ovo naravno je ono što svi znaju,a ne zna nitko. ” Darko Milinović smatra da ta izjava nema veze sa istinom, da tako nije bilo i da je ta izjava štetna. Iako  ne piše da je Milinović osobno tražio ili dobivao tu “pinku” ja  se gospodinu Darku Milinoviću  , preko svoga portala, iako na njemu nije prenešen ni napisan taj tekst, javno ispričavam zbog tog dijela izjave. Ispričavam se i ako mu je ta izjava od nedjelje do danas nanijela moralnu, materijalnu , osobnu ili bilo kakvu štetu!!!

Čini mi se da su tijekom prenošenja teksta s portala Lika-express autor L.O. i GSpress (novinari koji ne potpisuju svoje tekstove,ali svi znamo o kome se radi) preskočili veći dio mog teksta.

Da pojasnim javnosti. Moja isprika bila je džentlmenski dogovor između gospodina Milinovića i mene. Pošto su gospoda iz portala čija imena više neću ponavljati zlorabili tu ispriku ja javno molim gospodina Milinovića da se ogradi od njihovog teksta. Baš onako javno i džentlmenski kako sam mu se i ja javno ispričao za riječ izgovorenu u nekom drugom mediju pri čemu je jako bitno reći da ja nigdje nisam spomenuo njegovo ime u kontekstu pinke i uzimanja sredstava, a ipak sam mu se ispričao. Dobio sam od jučer brojne kritike zbog toga jer kažu čitatelji “nemaš se ti njemu što ispričavati“. Možda i nemam,ali to je bio dogovor. Nažalost, dogovor koji je oskvrnut zahvaljujući ne proHDZovskim nego neprofesionalnim, neobjektivnim i isključivo HDZ-ovskim medijima Lika online i GS-press.

A što građani misle o svemu. To bih ja volio znati i čitati. I zato molim čitatelje da slobodno komentiraju ovaj tekst, i cijelu situaciju, bez pristranosti i bez cenzure.

Naravno, donosimo i jedan tekst, odnosno pismo čitatelja koje je na mail redakcije došlo jučer poslije podne:Nakon procitanog Vaseg clanka,odnosno isprike Darku Milinovicu,a ako ste se uopce imali sto ispricat moram se nadovezati na Vas clanak.Naime unazad dosta godina uzet cu za primjer samo jednu tvrtku dok je K.K Gospic zario i palio i dok su stizali novci sa svih strana,Lika Ceste je jedna od tvrtki koja je isti klub morala financirat,a jedan od nacina financiranja je bio taj da je npr jedan mjesec svim radnicina placa bila skinuta cirka 300 kn,i to bez obrazlozenja zbog cega,sve po dogovoru na relaciji Milinovic-Tomljenovic I vec iduci mjesec se placa vrati u normalu kao da se nista nije dogodilo.Ja se kao Vi gosp.Tomasevicu, Darku Milinovicu nemam sto ispricavat nego bi upravo trebao on svima nama jer zbog njega i njegovih metoda financiranja spomenutog kluba dosta je nas bilo na rubu za kupit kruh i mlijeko a da ne govorim dalje.Moze on trazit ispriku od bilo koga ali jako dobro zna sto je i na koji nacin radio. 

I za kraj, molim još jednom,a to sam učinio više puta, gospodu s portala Lika-online i GS-press da mene i moju obitelj ostave na miru. Radite svoj posao, pišite i budite profesionalni!!!

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima