Priopćenje gradonačelnika Karla Starčevića

Objavljeno: 17/01/2022

Budući da se posljednjih dana šire netočne informacije vezane uz isplatu sredstava Zajednici sportova Grada Gospića, kao gradonačelnik obvezan sam reagirati i uputiti građene, ali i sportske klubove na području Grada Gospića i članice Zajednice sportova da je Grad Gospić zaista opravdano kasnio s isplatama dijela sredstava ugovorenih sa Zajednicom sportova. Međutim, kako je i obećano sva sredstva koja je Zajednica potraživala putem Zahtjeva dostavljenih u Grad Gospić – isplaćena su, osim zahtjeva za Ljetnu malonogometnu ligu i to iz razloga jer nam Zajednica sportova kao organizator nije dostavila račune, te nismo imali temelja za isplatu navedenih sredstava.

Ukupan iznos  isplaćenih sredstava zajednici sportova Grada Gospića za 2021. godinu na današnji dan iznosi 1. 246. 175, 48 kn.

Ovim putem napominjem da je Grad ispunio svoje obveze, te da ne znam razloge iz kojih se šire netočne informacije, međutim ističem i činjenicu da temeljem članka 3. i članka 9. Ugovora o namjenskoj doznaci sredstava namijenjenih financiranju programa javnih potreba u sportu Grada Gospića, Grad Gospić sredstva isplaćuje sukladno priljevu sredstava u proračun, te bez obzira na ugovoreni iznos, ukoliko su proračunska sredstva smanjena, zadržava pravo neisplate sredstava.

Nalazimo se u vrlo izazovom razdoblju u kojemu pandemija ostavlja posljedice na gospodarstvo, čitavu ekonomiju, pa tako i na proračune jedinica lokalne samouprave, te smatram osobitim uspjehom da smo početkom 2022. godine svim udrugama civilnog društva kao i Zajednici sportova uspjeli isplatiti sva potraživana sredstva.

Razloge širenja netočnih informacija niti mogu, niti želim komentirati ali imam obvezu reći da bi svatko od nas u ovim turbulentnim vremenima trebao razmisliti o svojoj ulozi, razumijevanju situacije i pronalasku zajedničkih i kompromisnih rješenja – uvijek na korist svih građana i Grada Gospića, a ne na korist pojedinaca.

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Karlo Starčević

IZVOR: Grad Gospić

Možda Vas zanima