Priopćenje iz HDZ-a: otkazana izborna skupština Temeljnog ogranka HDZ-a Gospić zbog onemogućavanja slobode kandidaranja i biranja

Objavljeno: 24/08/2018

Obavještavamo sve članove TO HDZ-a Gospić i GO HDZ-a grada Gospića da je danas trebala biti održana izborna skupština TO HDZ-a Gospić.

Nakon što je dio kandidata opozvao svoje kandidature za članove izvršnog odbora i za izaslanike na gradsku izbornu skupštinu jer ne žele biti dijelom instruiranog izbornog procesa u kojem je onemogućena sloboda kandidiranja i biranja, održana je sjednica povjerenstva TO HDZ-a Gospić na kojoj je donesena sljedeća odluka:

  1. Otkazuje se održavanje izborne skupštine Temeljne organizacije HDZ-a Gospić sazvane za 24. kolovoza 2018. godine.
  1. Izborna skupština otkazuje se zbog ometanja kandidacijskog postupka pritiscima, nagovaranjima, prijetnjama, omalovažavanjimai obećavanjima materijalnih i karijernih pogodnosti te unošenja razdora i podjela među članove TO HDZ-a Gospić, koje u bitnom utječu na pravilnost, demokratičnost i transparentnost održavanja izborne skupštine.
  1. Povjerenik i Povjerenstvo TO HDZ-a Gospić imenovano od mjerodavnih tijela HDZ-a u postupku provođenja izvanrednih odnosno prijevremenih unutarstranačkih izbora sa svim pravima i obvezama sukladno odredbama Statuta HDZ-a, sazvat će izbornu skupštinu TO HDZ-a Gospić kada se osiguraju uvjeti za provedbu demokratskih izbora.

S osobitim poštovanjem,                                                                                                       Povjerenik  Mario Stilinović, dipl.ing.šum., v.r.

Možda Vas zanima