Priopćenje kluba vijećnika HSP-a nakon još jedne odgode sjednice županijske Skupštine

Objavljeno: 29/05/2019

 

GOSPIĆ- Vezano za zadnju, u nizu odgoda, održavanja županijske skupštine Ličko-senjske županije koja se trebala održati danas, 28. svibnja te odgode za 6. lipnja 2019. g. dužni smo zbog građana Ličko-senjske županije reagirati.

Praksa odgađanja sjednica Županijske skupštine bez obrazloženja započela je u prosincu prošle godine te se nastavila nakon održanih prijevremenih izbora u ožujku ove godine.

Ovakav način odnošenja prema izabranim vijećnicima ali i građanima cijele Ličko-senjske županije nije zabilježen u novijoj povijesti ove županije a neodržavanje svečane sjednice povodom Dana Županije je vrhunac neodgovornosti pojedinaca koji očito nisu dorasli političkoj funkciji koju trenutno obnašaju.

Mi, vijećnici HSP-a izradili smo i uputili niz amandmana na prijedlog proračuna za koje smo smatrali da mogu dati kvalitetan odgovor na niz problema koje smo prepoznali a tiču se kvalitetnijeg rada pojedinih institucija, udruga građana i samih stanovnika ove županije. U ovom trenutku smatramo da ti amandmani više nemaju svoju težinu koju su imali u tom trenutku te ih povlačimo i na prijedlog proračuna ih više nećemo upućivati.

Sama Skupština se može  i mora održati jer za nju postoji kvorum na temelju dogovora političkih aktera u skupštini, HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera, SDSS-a i vijećnika nezavisnih lista Ante Dabe i Darka Milinovića koji su postigli politički sporazum o čijem sadržaju mi do danas ništa ne znamo. Stoga u ovakvim okolnostima trgovine mi ne želimo sudjelovati niti bi nam to naši cijenjeni birači dozvolili.

Navedena politička ili programska koalicija je na prvoj sjednici Županijske skupštine preuzela odgovornost za funkcioniranje Županijske skupštine te ih smatramo odgovornima za ovu nastalu situaciju u kojoj ne sudjelujemo niti ćemo sudjelovati u bilo kojem obliku.

Zbog ovakvog odnosa prema Županiji, svim građanima Županije i nama vijećnicima iduću sjednicu, bude li potrebno, ćemo bojkotirati,  a ovisno o daljnjem razvoju spremni smo donijeti i radikalnije odluke kojima  ćemo  omogućiti normalno funkcioniranje svih institucija  Ličko-senjske županije.

Klub Vijećnika HSP-a

Možda Vas zanima