Priopćenje Udruge 9.GBR Vukovi i Stožera za obranu digniteta domovinskog rata

Objavljeno: 02/12/2017

Na priopćenje gradonačelnika Karla Starčevića o izgradnji spomen obilježja na Ljubovu stiglo je priopćenje iz Udruge devete gardijske brigade Vukovi i Stožera za obranu digniteta domovinskog rata. Priopćenje koje potpisuje predsjednik Udruge Milan Franić prenosimo u cijelosti:

 

Vaše priopćenje šteti ideji jer ono jednostavno ne odgovara istini

    Ne dozvolimo da se Spomenik na Ljubovu za one koji su najzaslužniji za stvaranje Hrvatske države, naše poginule prijatelje pokušava iskoristiti u dnevno političke svrhe. Naime, jednostavno smo primorani reagirati na priopćenje gradonačelnika s kojim želimo diskreditirati odličan radni sastanak sa predstavnicima općina i gradova Ličko-senjske županije te predstavnicima ostalih županija koje žele sudjelovati u ovom rekli bi svetom projektu.

 Sastanak je sazvao župan Milinović na naše inzistiranje.

    Ne odgovara gospodine gradonačelniče istini da je Župan Milinović predložio da županija bude nositelj projekta. Radi istine bilo je upravo suprotno. Predstavnici Grada Raba, Primorsko-goranske županije, Brinja i još nekih predložili su na samom sastanku da  budući su uključeni sve općine i gradovi sa područja Ličko-Senjske županije te još tri županije, Grad Rijeka, Rab, Pag bilo bi  normalno da nositelj projekta bude županija. Poglavito iz još jednog razloga jer će trebati koordinirati sa Ministarstvima,a a to je najučinkovitije raditi putem Ličko-senjske županije.

 ŽUPAN MILINOVIĆ JE PRIHVATIO IDEJU UZ PORUKU DOBRE SURADNJE I NEKORIŠTENJA TOGA U DNEVNO POLITIČKE SVRHE

   Župan Milinović je nakon toga vrlo jasno na sastanku rekao :“Samo molim sve ovdje da tu situaciju ne politiziramo.“ Dapače, rekao je, citiramo:“ Nema smisla glasovati već molim lijepo  da ako nitko nema ništa protiv toga Županija će prihvatiti da zajedno sa Udrugom 9.GBR i Stožerom bude nositelj projekta. S tim su se složili svi i mi koji smo glavni nositelji i koordinatori ove veličanstvene ideje.

 

 GRADONAČELNIKOVO PRIOPĆENJE KOJE NIJE U DUHU ODRŽANOG SASTANKA

   Nije nam jasno čime je ponukan gradonačelnik da uputi ovo priopćenje koje svima šteti, te odbija moguće donatore a u samom priopćenju je nekorektno i prema nama Udrugama iz Domovinskog rata, pokretačima ideje jer većinu onoga što se navodi u priopćenju je napravila Udruga 9.GBR i Stožer. Kad je već tako zašto npr. gradonačelnik nije pozvao Udruge kod potpisivanja Ugovora sa Češkom Republikom koje je promovirao kroz medije niti ih je spomenuo kao idejne začetnike i partnere u projektu, samo je jedno od pitanja koje smo proteklih dana mogli postaviti,ali nismo htjeli upravo zbog izbjegavanja bilo kakvih javnih polemika u tom pogledu.

 MOLIMO GRADONAČELNIKA DA SE SUZDRŽI OVAKVIH PRIOPĆENJA I DA GRAD I DALJE SUDJELUJE U OVOM PROJEKTU, A MOGUĆE PROBLEME RJEŠAVAJMO DOGOVORIMA, A NE PRIOPĆENJIMA

   Gospodine gradonačelniče nadamo se da ćete shvatiti ovo priopćenje dobronamjerno te da nećete više putem priopćenja komunicirati i na taj način štetiti projektu.

Istinitost ovoga mogu vam potvrditi svi nazočni sa ovog sastanka na kojem niste bili Vi, ali ste poslali svog zamjenika koji  kao i svi ostali nisu imali ništa protiv ideje da županije preuzme koordinaciju osim da zajednički  vidimo je li to formalno pravno moguće s čim se složio župan i svi ostali.

Na sastanku je  također dogovoreno da će glavni koordinator projekta biti Milan Franić, predsjednik Udruge ratnih veterana 9.GBR „ Vukovi „, a sukoordinator dr.Darko Milinović, župan.

S poštovanjem!!!

 

PREDSJEDNIK

Milan Franić

Možda Vas zanima