Priopćenje za medije vezano uz članak u Jutarnjem listu autora Jurice Korblera „Politički rat u Lici: HDZ optužuje župana da preko branitelja lobira za proračun“

Objavljeno: 18/12/2018

GOSPIĆ- Večeras nam je na e-mail adresu stiglo reagiranje braniteljskih udruga na izjave predsjednice Skupštine LSŽ Nade Marjanović koje je ona dala Jutarnjem listu. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Ponukani navodima koje je izrekla Predsjednica Skupštine LSŽ Nada Marjanović u gore navedenom članku koji je objavljen 18.12.2018.g. u Jutarnjem listu osjećamo se odgovornim reagirati na zlonamjerne prozivke na račun braniteljskih udruga.

Najteže nam pada prozivanje za udar na demokratski sustav, očito se netko zaigrao i zaboravio da su upravo branitelji najzaslužniji za stvaranje demokratskog sustava i ne pada nam na pamet rušiti ga ali podsjećamo da je bit demokracije sloboda mišljenja i govora bez obzira sviđalo se to nekomu ili ne.

Naime , na poziv Župana LSŽ dr. Darka Milinovića, braniteljske udruge koje su korisnice županijskog proračuna odazvale su se 14.12.2018.g. na predstavljanje proračuna LSŽ za 2019.g. kao i prošle godine. Nakon iscrpnog predstavljanja proračuna svi predstavnici udruga koji su bili prisutni podržali su predloženi proračun i izrazili svoje zadovoljstvo istim te pozvali vijećnike  u Skupštini LSŽ koji su u skupštinu izabrani kao predstavnici građana, pa tako i branitelja, na stranačkim ili nezavisnim listama da podrže proračun LSŽ za 2019.g.

Nije nam bio cilj da vršimo pritisak na bilo koga niti da izvršavamo ikakve „puzajuće udare“na bilo koga a naročito ne na legalno izabrane vijećnike Skupštine LSŽ kako nam se insinuira, ali kao korisnici proračuna i osjetljiva skupina u hrvatskom društvu imamo potpuno legitimno pravo pozvati vijećnike koji su izabrani da zastupaju sve građane pa tako i nas a ne samo političke stranke ili platforme na čijim listama su izabrani da podrže proračun a oni će i tako glasovati prema svojoj savjesti ili političkim naputcima, njima na čast.

Ovim putem zamoljavamo sve političke opcije da nas se ne uvlači u političke obračune i igrice i ne proziva za stvari koje nismo radili, istima nije smetala naša podrška u dosadašnjem dugogodišnjem razdoblju za programe i projekte koji su vodili općem boljitku.

Donošenje proračuna i stabilna vlast koja teži razvoju i prosperitetu LSŽ ideal je svim žiteljima naše lijepe županije pa tako i braniteljskim udrugama a ne stalne političke spletke i bespotrebni izbori koji ne donose ništa dobro.

HRVATSKA IZNAD SVEGA –HRVATSKU NIZAŠTO

Možda Vas zanima