PRIOPĆENJE ZAMJENIKA GRADONAČELNIKA GRADA OTOČCA NENADA JANKOVIĆA VEZANO ZA IZGRADNJU DJEČJEG VRTIĆA

Objavljeno: 29/01/2020

OTOČAC- S obzirom da nema pomaka u rješavanju problema izgradnje Dječjeg vrtića niti ima volje za konstruktivnim dijalogom i iznalaženjem rješenja, što je, vještim manipulacijama onih koji su problem i stvorili, evidentno dovelo do nezadovoljstva i podjela među građanima.

Imam potrebu i dužnost, kao zamjenik gradonačelnika – sa mandatom građana koji su me izabrali, biti odgovornim, i jasno kazati kako stvari stoje, da sam ovaj problem uočio, da sam na njega ukazao (kao i na moguće posljedice), te da sam prihvatio biti član komisije (radne skupine gradskog vijeća) sa ciljem da se utvrde činjenice, sagleda situacija i iznađe kvalitetno rješenje. Dao sam mišljenje za izlazak iz ovakvog stanja, i to neutralno, transparentno i objektivno, a ne da bi se to izvješće koristilo u politikantske svrhe i da postane razlogom razdora.

Nije radna skupina niti izvršna vlast niti gradsko vijeće niti o ičemu odlučuje.

Teška je to neodgovornost i bježanje od čini onih koje su do toga doveli svojim nepromišljenim odlukama pa možda i manipulirali. Dapače, vrtić trebamo, vrtić moramo graditi ali ne po toj cijeni i pod tim uvjetima. Ima i drugih kvalitetnijih rješenja. U svojim zaključcima predložio sam prioritetne mjere za rješavanje problema.

Obzirom da su posljedice ovakvog stanja već počele, ovdje jasno stavljam do znanja da u takvim politikantskim igrama ne želim učestvovati. Kao potpuno politički nezavisan, svjestan svoje odgovornosti i uvijek na tim pozicijama, javno se ograđujem od svake vrste manipulacije sa radom i izvješćem radne skupine, onih koje ne zanima meritum stvari, dakle prioritetno rješavanje problema Dječjeg vrtića. Rad radne skupine je za mene završio.

Grad Otočac

Zamjenik gradonačelnika

Nenad Janković, dipl.ing.stroj.

Možda Vas zanima