SENZACIONALNO: na današnjoj sjednici županijske skupštine otkrivena topla voda!!!- liječnici u gospićkoj bolnici od pacijenata primaju plave kuverte s mitom!!!

Objavljeno: 08/11/2018

GOSPIĆ- Današnja sjednica skupštine Ličko-senjske županije bila je jedna od najdosadnijih od kada postoji ovo tijelo. Iako nitko nije zaspao, na trenutke se činilo da se svi pitaju, onako u stilu jedne od visokopozicioniranih direktorica jedne gospićke institucije od prije par godina  kada u svojem općem neznanju nije znala što bi radila na poslu pa se pitala: : “što ja radim ovdje,a imam toliko posla kod kuće”. Ipak i u toj sveopćoj dosadi i gubljenju vremena u javnost je isplivalo senzacionalno otkriće. Skupštinar koji više nema stranke iz koje je izabran u skupštinu Nikola Maras, dosta komplicirano i relativno nesuvislo postavlja jedno sasvim jednostavno pitanje i  pita župana kao zdravstvenog djelatnika:”što se čini,a ja sam doista osjetljiv na to kada čujem da je u određenim ustanovama naše Ličko-senjske županije, a nije to samo u Ličko-senjskoj županiji moguća korupcija i koruptivna djela, pa mislim da se treba raditi više po pitanju prevencije i suzbijanja upravo te korupcije jer to je jako tužno i žalosno za čuti pa evo mogu navesti i primjer kako to može u zdravstvenim ustanovama funkcionirati. Znamo nažalost da imamo puno siromašnih i starog stanovništva koje recimo budu zapremljeni u nekom odjelu Opće bolnice Gospić recimo za primjer, govorim primjere i gdje one očekuju datu njegu i datu skrb i sve, i naravno vizite, vi to bolje znate kako  idu regularnim djelom. One ne osjete u onoj mjeri koliko bi oni trebali i nakon nekog vremena se rješava to na način da se određenim doktorima, liječnicima daje novac u kuvertama“- kaže Maras i ističe da je to tužno. Poziva na preventivno djelovanje i ističe da savjest nalaže da se postupa u takvim situacijama.

Milinović mu je odgovorio da bi bilo dobro da se sve prijavi nadležnim ustanovama ukoliko se radi o plavim kuvertama. A on će potražiti izvješće ravnateljice.

Eto, dragi građani, svakodnevno čujemo na cesti da je netko ovom ili onom doktoru morao dati plavu kuvertu, pršut, bocu pića ili bombonjeru. Sve to vas dragi građani žulja,ali šutite i dajete jer tako se mora. Evo, da pokrenemo cijelu priču, mene, autora ovih redaka prije par godina kada sam dovezao oca u bolnicu na liječenje (ležanje) jedan uvaženi gospićki liječnik pita: Di radiš? Kada sam mu odgovorio da radim na Radio Gospiću naravno da nije bio zadovoljan odgovorom jer neš ti platežne moći radnika na radio Gospiću. Kakva je bila njegova reakcija bila je i skrb o mome ocu jer nije dobio ni plavu kuvertu, ni pršut ni bombonjeru.   Eto,ako ne smijete ići na neko drugo tijelo onda pošaljite na adresu portala Lika-express neku svoju situaciju u kojoj vas je netko od gospićkih liječnika tražio mito. Ili ste mu ga dali bez njegova traženja. Jedva čekamo takve informacije.

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima