TESTIRALI SMO “VJERODOSTOJNO” Aplikacija koja je zainteresirala mlade birače!

Objavljeno: 31/08/2016

IMG_0060x_v2 plenkovic vjerodostojno

Tehnologija je među mladima danas postala standard, svatko tko želi razgovarati s mladima bez smartphone-a ili tableta jednostavno više nema izgleda. Tome je čini se, doskočio hrvatski političar ususret nadolazećim parlamentarim izborima u Republici Hrvatskoj. Aplikacija Vjerodostojno.hr zainteresirala je naš portal na čisto mladenačkoj razini, stoga smo ju odlučili kratko recenzirati. Kratko, jer je jednostavna i sve se može saznati u samo nekoliko klikova. Ovako to najavljuje naša Petra s LIKACLUB-a.

Prije svega, aplikacija je dostupna za iOS uređaje (popularni iPhone, iPad) i Android uređaje (sve ostale). Dostupnost aplikacije na svim platformama danas je “mobilni” standard i za početak se čini zanimljivo.

  1. traženje aplikacije – prvi korak je “download” aplikacije, upisivanjem riječi “vjerodostojno” u tražilicu Google Play-a ili AppStore-a samo je jedan rezultat.
  2. skidanje aplikacije – drugi korak je jednostavno “get” ili “preuzmi”.
  3. otvaranje aplikacije – treći korak je jednostavno otvaranje mobilne aplikacije na mobilnom uređaju
  4. traženje plakata, billboard-a, letka, novinskog oglasa, slike na zaslonu računala ili pametnim telefonima
  5. usmjerite mobilni uređaj kao što piše – “Pronađite plakat i pogledajte ga kroz aplikaciju”
  6. gledanje video poruke – Andrej Plenković putem Vaše aplikacije kreće s obraćanjem “Dragi mladi…”

Kao što vidite, aplikacija je vrlo jednostavna. Ovo je prvi put u Hrvatskoj povijesti da je političar, možemo slobodno reći i politička stranka, na ovaj način zamolila mlade stanovnike Republike Hrvatske da mu tj. joj, daju glas. Riječ je o Andreju Plenkoviću, europarlamentarcu koji je na ovaj način napravio veliki tehnološki iskorak i bacio rukavicu drugim konkurentima koji su još na razini običnog “plakatiranja”.

Hrvatska demokratska zajednica je prva politička stranka u Hrvatskoj koja je još davne 1997. pokrenula svoju Internetsku stranicu. Od tada se trudimo konstantno pratiti tehnološke inovacije u našim dnevno-političkim aktivnostima. Ovom smo aplikacijom prihvatili trend „proširene stvarnosti“ te je odlučili implementirati u našu izbornu kampanju s namjerom povećanja interakcije s mladim ljudima. – izjavili su iz HDZ-ovog Odbora za digitalno društvo za LIKACLUB.

U tehnološkom smislu zaista je riječ o hrvatskoj premijeri nove tehnološke mogućnosti 2016. godine. Andrej Plenković s HDZ-ovom aplikacijom vjerodostojno.hr obraća se onima koji su budućnost Hrvatske na način koji se direktno odnosi na njih, što u hrvatskoj politici i nije tako čest slučaj.

Izvor likaclub.eu

 

Možda Vas zanima