Tjedan dana nakon bombastične Milinovićeve izjave da je stotinjak članova zatražilo ispis iz HDZ-a zbog odluke o imenovanju u JU NP Plitvička Jezera stranački povjerenik Darko Nekić kaže da nema takvu informaciju

Objavljeno: 11/01/2018

GOSPIĆ- Darko Nekić, prije tjedan dana imenovani povjerenik Hrvatske demokratske zajednice za Županijsku organizaciju ove stranke u Ličko-senjskoj županiji,  večeras je od  vršiteljice dužnosti predsjednika Ivanke Krmpotić preuzeo dužnost. Sve to posljedica je ostavke dugogodišnjeg vladara ličkog HDZ-a Darka Milinovića. Nekić je političar modernog kova, odmjeren, konkretan i  korektan u izjavama, konferencije za novinare shvaća upravo takvima,konferencijama za novinare, a ne političkim skupovima. U nekoliko minuta rekao je sve što ima. Istakao je tako da je održana prva sjednica povjerenstva, izvršena je primopredaja i od danas će povjerenstvo i on kao povjerenik krenuti sa “snimanjem” stanja u HDZ-u. Oni će u narednih maksimalno pola godine voditi organizaciju. “Čeka nas puno posla. Moramo pripremiti izbore za županijsku organizaciju, moramo pripremiti i odraditi izbore u općinskim i gradskim organizacijama u kojima ili imamo povjerenike ili vršitelje dužnosti“- kaže Nekić Tako su za sada u žiži javnosti, kada je u pitanju izbor predsjednika, općinske organizacije Brinje i Plitvička Jezera, te gradske organizacije Novalja i Gospić, te naravno županijska organizacija. U svim drugim organizacijama stanje će biti poznatije nakon analize. Nekić je pozvao i članstvo HDZ-a da u što većem broju iziđu na izbore, naravno kada oni budu, ali je pozvao članove i da se kandidiraju za stranačka tijela. Zahvalio se predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću i glavnom tajniku Gordanu Jandrokoviću koji su njemu i njegovoj ekipi iz povjerenstva ukazali veliku čast postavljanjem na ta mjesta.

U narednih desetak dana Nekić i suradnici trebali bi obići sve općinske i gradske organizacije,a onda će složiti i izborni plan. Ponovimo još jednom da su prioritet organizacije koje vode povjerenici ili vršitelji dužnosti,a to su Brinje,Plitvička Jezera, Novalja i Gospić. Podsjećamo da su se na konferenciji za novinare koju je prije tjedan dana sazvao dotadašnji predsjednik stranke Darko Milinović brojni razbacivali s ostavkama na mjesto predsjednika. No sada je stanje sasvim drugačije, čini se da ostavke i nisu pljuštale pa će povjerenstvo utvrditi gdje su ostavke stvarno i podnesene. Na novinarski upit o Milinovićevoj izjavi od prije tjedan dana,  da je zbog odluke ministra Ćorića o imenovanju Tomislava Kovačevića na mjesto ravnatelja JU NP Plitvička Jezera stotinjak članova tražilo ispis iz HDZ-a,  Nekić kaže da nema tu informaciju,ali da će utvrditi situaciju i sljedeće poteze odrediti na osnovu stvarnog stanja u odborima.

Na novinarski upit da je duh Darka Milinovića i dalje prisutan u gradu i županiji i koja je njegova sudbina Nekić odgovara da je Milinović župan, član stranke i član predsjedništva stranke,a sukladno stranačkom statutu povjerenstvo će s njim na tim pozicijama surađivati. Nekić najavljuje da će se sjednice povjerenstva održavati svakog tjedna, a da se županijski predsjednik stranke mora izabrati do 5.srpnja.

VIDEO s konferencije za medije pogledajte OVDJE

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima