U Skupštini Ličko-senjske županije ništa se ne zna. Rješenje možda u četvrtak

Objavljeno: 09/04/2019

GOSPIĆ- Vjerujemo da su brojni glasači koji su 10.ožujka izišli na prijevremene izbore za članove Skupštine Ličko-senjske županije izrazili danas svoju ljutnju i žaljenje što su to učinili, bez obzira za koga glasali. Igra mačke i miša, partija šaha, ili možda, kako bi to rekao gradonačelnik Gospića Karlo Starčević, javašluk, protezali su se danas kroz cjelodnevno održavanje konstituirajuće sjednice Skupštine Ličko-senjske županije. Na kraju je sve odgođeno do 17 sati kada se trebalo pristupiti tajnom glasanju koje je trebalo dati predsjednika skupštine, potpredsjednike,a čak se nazirala i opcija razmatranja proračuna. Na kraju cijele priče digla se iz klupa jedna članica skupštine iz redova liste Darka Milinovića i rekla da oni ne žele tajno glasati, nakon čega su i napustili klupe. Ekspresno, do tada predsjedavajući čelnik najjače liste Marijan Kustić,  Milinovićevu je ekipu prozvao za opstruiranje rada skupštine. “Očito nisu pročitali izjavu koju su potpisali tijekom prisege da će raditi u interesu županije. Nažalost samo su je potpisali i stavili u džepove“- kritički će Kustić o potezu Milinovićeve liste. Kustić je dodao da se radi o manipuliranju s žiteljima županije i sazvao novu sjednicu za četvrtak u 18 sati.

Cijelu ovu situaciju prate brojni nacionalni mediji kojima je čini se posebno zanimljiv baš Darko Milinović. On naravno tu slavu rado prihvaća, kaže ovo je demokracija ala Mario Kustić. Milinović ističe da njegovi vijećnici ne opstruiraju rad jer nisu većina, oni samo opstruiraju pokušaj blaćenja stanovništva Ličko-senjske županije. “Izbori su bili zato da se zna tko je vlast,a tko oporba“- kaže Milinović i čestita HSP-u što nije dozvolio tajno glasanje za predsjednika skupštine. On obećava da će članovi njegove liste podržati mogućeg predsjednika ukoliko se HSP i HDZ dogovore,a svoje članove s liste hvali da su napravili demokratski iskorak napuštanjem vijećnice. No on čestita i HSP-ovim vijećnicima što su ostali u vijećnici što kod novinara izaziva dodatnu nedoumicu jer ne shvaćaju jesu li u pravu oni koji su ostali ili oni koji su izišli. Za ne dobivanje riječi od strane Kustića Milinović kaže da je to još jedan demokratski iskorak Marija Kustića. “On to može raditi u Hrvatskom nogometnom savezu,a u ovoj ponosnoj Ličko-senjskoj županiji u koju on povremeno navrati ne može to raditi“- kaže Milinović koji sve ovo smatra debaklom demokracije u Ličko-senjskoj županiji. Da su stvari u ličkoj politici otišle k vragu najbolje svjedoči Milinovićeva izjava u kojoj hvali Karla Starčevića da je danas omogućio praznik demokracije. Nakon sjednice Marijan Kustić medijima je rekao da klub vijećnika Darka Milinovića i Bura promjena ne žele konstituirati Skupštinu iako su u kampanji drugačije tvrdili. “Neka  građani vide tko cijelo vrijeme manipulira javnost“- kaže Kustić i dodaje da je želio da svi članovi budu u Skupštini kada se bude glasalo. “Milinović radi kontra Ličko-senjske županije i županija je njegov taoc. On manipulira s županijom, neće napustiti poziciju župana koju drži pošto-poto. A ja ne znam tko je župan u Hrvatskoj s 20% podrške“- kaže Kustić. Predsjednik HSP-a Karlo Starčević možda je baš  jezičac na vagi kod konstitiuranja Skupštine. “Ako je problem konstitucija skupštine onda je tu neka viša pozadina. To je trebalo proći u svečanoj atmosferi,a ne u žući koja se danas dogodila“- kaže Starčević koji za opstruiranje rada proziva Milinovića za kojega smatra da više od 20 godina terorizira županiju. “Ukoliko dođe stani-pani i da ceh moraju plaćati građani Ličko-senjske županije onda ćemo mi donijeti odluku koja će biti presedan u politici Ličko-senjske županije“- kaže Starčević i novinarima dodaje da bi njegovi vijećnici, da je došlo do glasanja, glasali po svojoj savjesti.

Hoće li četvrtak biti pametniji, hoće li doći do novih pregovora, i kakva je budućnost županije možda ćemo znati u četvrtak navečer, nakon nove sjednice koja je sazvana za četvrtak u 18 sati.

Lika-express

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

 

Možda Vas zanima